Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájci rendőrök állították le a hófedte turistabuszt

2018.02.06. Bata Attila

A svájci Solothurn kanton rendőrei ebben a hónapban már másodszor kerülnek be a hírekbe ugyanazzal az esettel. A második turistabuszt kapták el az autópályán, amelynek a tetején vastagon állt a hó. A busz addig nem mehetett tovább, amíg a sofőr el nem távolította a havat a busz tetejéről.
(Kép: Polizei Kanton Solothurn)
(Kép: Polizei Kanton Solothurn)
Szombaton egy svéd autóbuszt állítottak le az autópályán. Szabad szemmel is elég jól látszott, hogy vastagon befedi a hó a busz tetejét. A rendőrség megállapította, hogy kb. 40 centiméter vastagon állt a hó a busz tetején, amely összesen 1,6 tonnát nyomott.

A rendőrség felhívta az autósok figyelmét, hogy indulás előtt takarítsák le a havat a járművükről. Ebben az esetben könnyen előfordulhat, hogy a buszról nagyobb darabokban válik le az összetömörödött hó, amely balesetet okozhat, ha eltalál más járművet.

Munkában a sofőr (Kép: Polizei Kanton Solothurn)
Munkában a sofőr (Kép: Polizei Kanton Solothurn)
Néhány héttel ezelőtt egy lengyel buszt állítottak le hasonló okból. Azon a buszon 30 centiméter vastagon állt a hó, amelynek a súlyát 1 tonnára becsülték.

KOMMENTEK
százas | 2018.02.06. 19:55
Teljesen jogos. Rendkívül balesetveszélyes. Keményen meg kéne büntetni az ilyen sofőrt. Ha egy adag rád szakad vezetés közben, beláthatatlan következményekkel járhat egy tapasztalatlan sofőr számára. Kisautóról, kamionról én is kaptam már jeget nem egyszer. Hétvégén egy szlovák autó szórta rám a kaviccsal kevert trutyit a kerékjárataiból. Tiszta pötty a kocsim, leszedte a festéket. Pedig csak meg kellett volna kurkálni indulás előtt. Kb 1 perc...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.