Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svindalé a szuperkombináció aranya

2011.02.14. Lipiczky Ágnes

Svindalé a szuperkombináció aranya Aksel Lund Svindal megvédte világbajnoki címét Garmisch-Partenkirchenben. A norvégok világklasszis sízője hétfőn megnyerte a szuperkombinációt az olaszok duója, Christof Innerhofer és Peter Fill előtt.
A férfi szuperkombináció legnagyobb esélyese, a horvát Ivica Kostelic az összetett Világkupa megnyerése érdekében nem állt rajthoz a hétfői versenyen, helyette a norvégok legjobbja, Aksel Lund Svindal diadalmaskodott – ezzel pályafutása negyedik világbajnoki címét gyűjtötte be. Svindal összesítésben több mint egy másodperccel volt gyorsabb a riválisainál – az immáron harmadik világbajnoki érmét szerző olasz Christof Innerhofernél és honfitársánál, Peter Fillnél.

A nagy esélyesnek tartott osztrák versenyzők már a lesiklás során "eljátszották" győzelmi esélyeiket, hiába kapaszkodott legjobbjuk, Beni Raich a műlesiklás során, összesítésben csak a negyedik helyet tudta megszerezni.
"Sajnálom, de most legalább kellő tapasztalatot tudtam szerezni a műlesiklásra. A Gudibergen egy feladata lehet az embernek: támadni, támadni, támadni" – mondta Benjamin Raich, aki 12. világbajnoki érmével megelőzhette volna Toni Sailert az örökranglistán.

Svindal (akit kedvese, az amerikai Julia Mancuso várt a célban), ezzel a sikerrel a tizedik helyre lépett elő az örökranglistán. "Bár a lesikláskor történt esésem miatt még mindig vizes a térdem, azért jól ment a mai nap. Borzasztóan örülök ennek a sikernek" – összegezte teljesítményét a norvég versenyző.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.