Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szélvihar és havazás kezdődött az Alpokban

2018.01.03. Bata Attila

Orkán és havazás érte el az Alpok országait az utóbbi órákban. Ami a hegyeket és a síelést illeti, sok helyen leálltak az ülőliftek. Vannak olyan síterepek, amelyek most teljesen bezártak, máshol szinte óránként változik, hogy melyik lift üzemel. És vannak olyan síterepek, amelyek boldogan újságolják el, hogy náluk minden lift megy...
Alpe d
Alpe d'Huez (F): már megérkezett a szél és a havazás
Franciaországban ma, kora délutánig, 175 km/órás széllökés volt a rekord, de az ausztriai Vorarlberg tartományban is 155 km/órás szelet jelentettek a meteorológusok. Ilyen időjárásban természetesen az ülőlifteket nem lehet üzemeltetni, ezért számos síterep kénytelen volt néhányat leállítani.

A viharral együtt a havazás is érkezik. A melegfrontot hidegfront követi majd, így a hóhatár fokozatosan süllyed lentebb. A mennyiségről egész vad adatokat jeleznek előre. A francia Tignes síterepe pl. 2 méter havat vár a következő 48 órában. A tiroli lavinaintézet pedig 1 méter havat jelez a régió magasabb részeire, lentebb félméteres adagot várnak a következő időszakban.

Eleanor vévre keresztelt vihar támad a francia terepeken, 140 km/órás széllel ma és holnap
Eleanor vévre keresztelt vihar támad a francia terepeken, 140 km/órás széllel ma és holnap
Ebben a helyzetben érdemes a síterepek honlapjait ellenőrizni, hogy melyik liftek járnak. Pályán kívüli síeléssel vagy sítúrázással nem árt egy kicsit várni, több helyen már 4-es fokozatú lavinaveszély van érvényben.

Eleanor elérte Franciaországot
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.