Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az összes tiroli gleccseren lehet síelni a hétvégén!

2011.09.22. Bata Attila

Az összes tiroli gleccseren lehet síelni a hétvégén! A hét elején érkezett kétnapos havazás és a 30-80 cm friss hó jót tett a gleccserek sípályáinak. Tirolban az egész évben üzemelő Hintertux mellett már üzemel Stubai, a hétvégétől pedig már Sölden, Kaunertal és Pitztal is síelhető lesz. Mölltal nyitva van, Kaprunra még egy kicsit várni kell egyelőre.
A hét elején 60 cm friss hó hullott a Stubai-gleccseren, így szerdától már három pályán lehet síelni a tiroli síparadicsomban. A jó hír az, hogy az üzemeltetők a hétvégére újabb pályákat nyitnak meg, így szombattól már összesen hat pályán (1 Eisjochferner, 1a Schaufelschuss, 6 Windachferner, 7 Daunferner, 9 Daunenhang, 7a Skiweg Eisnase) lehet csúszni.

Stubai a szerdai nyitónap reggelén
Stubai a szerdai nyitónap reggelén
A másik tiroli gleccseren, Kaunertal, szombaton kezdődik az idei szezon. Itt a hét elején két nap alatt 53 cm hó hullott, így szombat 8:30-tól két lift (Weißseeferner Schlepplift II) melletti pályákon lehet síelni.

Kicsit beelőz a harmadik tiroli gleccser, Sölden. Itt már péntektől lehet síelni, igaz egyelőre csak a Rettenbach-gleccser egyetlen használható pályáján. Itt nem sok hó esett az előző napokban, a nyitáshoz a hóágyúk is kellenek.

Tirol negyedik gleccsere, Pitztal szintén szombaton nyitja meg kapuit. Itt az előző napokban 51 cm friss hó esett, így nincs akadálya a szezonkezdetnek, a nyitva tartó pályák száma még nem ismert.

Egészen hihetetlen mennyiségű, 80 cm friss havat kapott az ötödik tiroli gleccser, a Hintertux-gleccser az elmúlt napokban. Az egész évben üzemelő gleccseren szombattól egy újabb liftet (Kaserer 1) helyeznek üzembe, valamint a Betterpark is használható lesz szombattól.

A Mölltal-gleccser is szépen kapott havat a héten, igaz valamennyivel kevesebbet a vártnál. A frissen hullott 40 cm hó így sem rossz, javított a hóviszonyokon, hétvégén itt is nyitva tartanak.

A salzburgi Kaprun-gleccseren is szépen havazott, de itt a hétvégén még nem lehet síelni. Még nincs pontos időpont a nyitásra, de akár már jövő héten is megnyithatnak, ha sikerült addigra mindent előkészíteni.

Stelvio, 120 cm hó a gleccseren
Stelvio, 120 cm hó a gleccseren
Az elmúlt napok legnagyobb havazását az olaszországi Stelvio-gleccser kapta, itt egy méter friss hó esett, így összesen 120 cm vastag friss havon csúszhatnak a szerencsések ezen a hétvégén.
KOMMENTEK
Stani | 2011.09.24. 13:49
A Mölltalon hogyan lehet 80 cm -ld honlap-, amikor ez a hó tk. Blankeisre, azaz a sima gleccserjégre esett? Biztos srégen tartották a hómércét :)
osvald | 2011.09.27. 12:40
Nem volt annyi szerintem, de jó sok volt! Remek volt a hétvégén!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.