Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Májusig kitart a két méteres hó Hochkaron

2009.04.14.

Alsó-Ausztria leghóbiztosabb síterepe egy hóban különösen gazdag, sikeres szezont tudhat magáénak: idén nem volt ritka a 400-500 centiméteres hótakaró sem pályáin. Nagy valószínűséggel még májusban is lehet síelni Hochkaron, ez most a magyar határhoz legközelebbi működő terep.
A hatalmas hótömegnek köszönhetően még jelentős tartalékokkal rendelkezik Hochkar: jelenleg is 190-250 cm-es hótakaró fedi a pályákat. A liftek előreláthatólag 2009. április 26-ig lesznek nyitva 9-től 16 óráig, ezt követően április 27-30-ig zárva tart a sícentrum, majd a május 1-től 3-ig tartó hosszú hétvégére újra kinyit! Az utolsó 3 napon -20% kedvezményes áron kínálják a síbérleteket.

Jelenlegi hóviszonyok: (2009. április 14.)

Hegyállomás - 1800 méteren: 230 - 250 cm
Völgyállomás - 1500 méteren: 190 - 220 cm
Völgy (Lassing) - 600 méteren: 0 - 10 cm Épp cikkünk élesítésekor érkezett az alábbi üzenet Hochkaron oktató ismerősünktől:
"Tegnap voltam a pályán, szuper idő volt mint mai nap is. Olyan mintha gleccseren lenne az ember nyáron. Az aktuális hóviszonyok még jelenleg is jók, a pályákat karbantartják. Várhatóan a május 1-3-i hétvégén még ki fognak nyitni és ha lehetőség lesz rá, akkor majd csak a május 10-i hétvégén zárnak. Ezek a jó hírek."
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.