Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Milyen volt az előző szezon Szlovákiában?

2008.11.14. Bata Attila

Milyen volt az előző szezon Szlovákiában? Lehetett volna jobb is. A szlovák síterepek már a második szezont szenvedték meg egymás után, a két évvel ezelőtti télhez hasonlóan tavaly is alig havazott, de legalább nem volt olyan enyhe az idő, a hóágyúkat néha be lehetett indítani. Az 1000 méter alatti pályákat csak a hóágyúk mentették meg.
A gyenge téli szezon tipikus jelensége, hogy a folyamatosan nyitva tartó síterepek nagyszerű bevételeket produkálnak a szezon végén. Mivel az országban csak néhány helyen lehet síelni, így a forgalom ezekre a helyekre koncentrálódott. Szegény embert még az ág is húzza alapon, az előző szezonban a szokásosnál sokkal gyakrabban kellett leállítani a nagyobb terepek ülőliftjeit a heves szélviharok miatt. A tátralomnici pályákon egész szezonban 10 százalékkal csökkent a síelők száma, köszönhetően a gyenge decembernek és a januári ítéletidőnek, amikor két hétig nem járhattak a liftek.

Érdekes volt a helyzet Donovalyban. Annak ellenére, hogy természetes hó itt sem volt túl sok, már november 17-én lehetett síelni és a szezon is csak április 6-án fejeződött be. Tehát összesen 142 napig voltak nyitva, amely csak két nappal kevesebb, mint a minden rekordot megdöntő 2005/2006-os hóban gazdag szezon alatt. Ha ehhez hozzátesszük, hogy tavaly minden korábbi bevételt megdöntöttek, akkor kiderül, hogy nem feltétlenül kell sok hó ahhoz, hogy pénzügyileg sikeres legyen szezon, bár a hóágyúk üzemeltetése vagy pihentetése jelentősen meghatározza, hogy mennyi nyereség marad a végén a kasszában.

Jasna-Chopok terepén szinte alig volt hó február elejéig, csak a havas február és márciusnak köszönhetően nem lett katasztrofális a szezon. A szezon másik nyertesének Csorba-tó tekinthető, ahol az előző fejlesztéseknek köszönhetően többet tudtak hóágyúzni, és az 1350 méter felett fekvő síterepen folyamatosan lehetett síelni. Összesen 184 napon keresztül volt nyitva a síterep.

Vrátna tipikus példa arra, hogy aranyat értek a hóágyúk. A 600-1550 méter között fekvő síterep 1000 méter alatti pályáit alig lehetett használni a szezonban, kivéve a Paseky pályát, ahová jutott a hóágyúkból. Olyan kevés hó esett, hogy közvetlenül a Paseky felett található, de nem hóágyúzott Poludňový Grúň (1000-1260 méter) is többet volt lezárva mint az alatta található, behóágyúzott pálya.
Azon kitartó olvasóink között, akik végigolvasták ezt a cikket, szeretnénk napijegyet kisorsolni Donovaly síterepére, amely bármikor igénybe vehető az előttünk álló szezonban. Kérdésünk, hogy tavaly hány napon keresztül üzemelt a síterep Donovalyban, a válaszokat a jatek@sielok.hu címre várjuk vasárnap éjfélig. A játékban egy darab nyertes két darab napijegyet nyerhet. Akik nem nyernek, azok se szomorkodjanak, hiszen hamarosan indul újabb játékunk, ahol egész szezonra érvényes bérleteket is lehet nyerni Donovalyba. A nyertes nevét ezen az oldalon tesszük közzé a jövő hét elején.

A játékot ezennel lezártuk. Több mint 200 helyes megfejtés érkezett, akik között kisorsoltuk a nyertest, aki: Besenyei Zsófia lett Tiszaújvárosból. Gratulálunk! A nyereményt a héten postázzuk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.