Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A bátraknak már elkezdődött a síszezon a Magas-Tátrában

2010.09.10. Bata Attila

A bátraknak már elkezdődött a síszezon a Magas-Tátrában A múlt héten már tekintélyesebb mennyiségű hó gyűlt össze a Magas-Tátra felsőbb régióiban. Néhány megrögzött freerider ki is használta a ritka alkalmat, hogy már szeptemberben is lehet síelni Szlovákiában. Meglepő és nagyszerű képek következnek a Lomnici-nyereg alól.
A múlt hét végére már 70-80 cm összefüggő hóréteg borította a szlovákiai Magas-Tátra felsőbb régióit, sőt a szeles időjárásnak köszönhetően helyenként másfél méteres „hótorlaszokba” lehetett süppedni. Ezt a kivételes szeptember elejei helyzetet használta ki néhány szlovák rider, akik a Lomnici-nyereg oldalában csúsztak le a szezon első haván.

A síelésre kiéhezett társaság fura pillantásokkal találkozott a tátralomnici parkolóban, amikor lécekkel a hátukon elindultak oda, ahol ilyenkor csak a bakancsos turisták járnak. Eleinte ők sem voltak biztosak benne, hogy ez jó ötlet, de ahogy közelítettek az 1803 méteren található céljukhoz, egyre biztosabbak lehettek abban, hogy ezen a havon már lehet csúszni.

A szezon első síelése végül is összejött, a hó minősége rendben volt, és bizony nem sokan mondhatják el, hogy szeptember elején sikerült síelniük Szlovákiában.
KOMMENTEK
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry) | 2010.09.10. 14:23
helló,

próbáltam utánanézni az arcoknak, de nem működik a 3limits.sk oldal.
javaslat?
köszi

Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.