Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: hidegrekord, már hat síterep üzemel

2017.12.03. Bata Attila

Csütörtökön Szlovákiában is szépen havazott. Érdekesség, hogy nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabb részeken is. A már két héttel ezelőtt is síelhető Vrátna mellé most újabb öt síközpont csatlakozott. Marad a hideg időjárás, a hóágyúk dolgoznak, a következő hétvégén újabb terepek nyitnak.
Donovaly
Donovaly
Az előző hétvége után az idei hétvégére is kinyitott a Vrátna-völgye, a Chleb rész három pályával. Donovalyban két pályán, Chopok két oldalán pedig összesen 12,2 kilométernyi pályán lehetett síelni. Beindult a magas-tátrai Csorba-tó is, itt három pálya 2,5 kilométernyi hosszban várta a síelőket.

Jasná
A Nyugati-Tátra síterepe, Rohács is megkezdte a szezont szombaton. Hatodik síterepként Telgárt nyitotta meg kapuit egy 650 méteres pályával.

Telgárt
Érdekesség, hogy nem csak a magasabb részeken hullott komolyabb hó a héten. A kezdők síterepén, a határhoz közeli, Kokaván, 40 cm hó hullott. A helyiek szerint 20 éve nem hullott ennyi hó november végén. Itt valószínűleg a következő hétvégén már lehet síelni.

Vrátna
Több síterepen is megkezdődik a szezon a következő hétvégén. Az már biztosnak látszik, hogy Krahule és a Salamandra sícentrum (Selmecbánya) is beindul.

A többi síterep is bátran tervezhet a hóágyúzással, hiszen Szlovákiába is megérkezett a hideg. Szombaton megdőlt a hidegrekord a Magas-Tátra alatti Poprádon. Itt 1951 óta rögzítik az adatokat, de ilyen hideget, mínusz 17 fokot, még sosem mértek december 2-án.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.