Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: hol lehet síelni a hétvégén?

2015.12.02. 2015.12.04. Bata Attila | frissítve: 2015.12.04.

Igazából még csak most kezdődik a szezon északi szomszédunknál, hiszen a múlt hétvégén síelhető két síterep (Donovaly és Litmanova) néhány üzemelő pályával még csak enyhe bemelegítés volt. Ezen a héten folyamatosan figyeljük a Szlovákiából érkező híreket és frissítjük a lenti listát az aktuális információk alapján.
Fontos kiemelni, hogy hétvégéig sok minden változhat, így a naprakész és hivatalos információkért érdemes felkeresni a síterepek honlapjait!

Jasna-Chopok

Itt kész forgatókönyvet készítettek a hóágyúzásra és hogy mikor melyik pálya, illetve lift fog üzemelni. Itt megtekinthető. Pénteken, december 4-én indul a szezon, ám ekkor csak nagyon kevés pályával. Az északi oldalon a Biela Put melletti kezdőpálya és a mellette/felette található új pálya a 2b jelű. A déli oldalon a 31-es pirost nyitják meg.

Jasna csütörtökön
Jasna csütörtökön
Szombatra már bővül a kínálat. Ahogy a csatolt listán is látható kb. 10 kilométernyi pályán lehet síelni a két oldalon együtt. Este nyitóbuli lesz.

Pénteken olcsóbb árakon lehet síelni. A felnőtt napijegy 19 euróba kerül. Gopass kártyával 14,9 euró. Szombattól már az előszezoni árat kell fizetni, felnőtt napijegy 31 euróba kerül.

Csorba-tó

Itt szépen havazott az elmúlt napokban, a havazás jól besegített a hóágyúzásba. Pénteken a Interski, Junior és Turistická pályákon lehet síelni.
Csorba-tó: ennyi hó esett szerda délig
Csorba-tó: ennyi hó esett szerda délig

Tátralomnic

Legutóbbi információink szerint itt még várni kell a szezonkezdettel a következő hétig.

Bachledova

A lengyel határhoz közeli síterepen pénteken kezdődik a szezon, egységesen 10 eurós napijeggyel. Szombattól újabb pályákat adhatnak át, vasárnap a Mikulás érkezik a gyerekek szórakoztatására.

Donovaly

Itt a múlt hétvégén a Zahradiste oldalon a négyüléses lifttől balra lévő pálya már használható volt, valamint a parkolóból levezető pálya. Szép sorban folytatják a hóágyúzást. Azt már péntekre látni fogjuk, hogy a többi pályából mennyit tudnak megnyitni.

Roháce-Spálená

A Nyugati-Tátrában szombaton indul a szezon.

Limanova

Az egynapos síeléshez kissé távoli, de gyönyörű Pieninekben (szlovák-lengyel határon) található síterep öt pályájából egy már nyitva volt a hétvégén is. Hétközben bezártak, de szombattól ismét nyitva lesznek, várhatóan egy pályával.

Zdiar-Strednica

Itt még néhány napja minden fehér volt, de közben beköszöntött az enyhe idő. Az üzemeltetők a hét elején azon tanakodtak, hogy lehet-e itt síelni a hétvégén, vagy el kell halasztani a nyitást. Az időközben megérkezett eső eldöntötte a dolgot, és a halasztás mellett döntöttek.  

A lista naponta többször frissül.

KOMMENTEK
Trailrider | 2015.12.02. 09:15
Van-e infótok, hogy Jasna a hétvégi nyitásra spec árat ad-e, vagy a normál First Snow árak lesznek érvényesek?
Bata Attila | 2015.12.02. 13:01
Rajta vagyunk a kérdésen, amint lesz válasz, beírjuk a cikkbe.
Trailrider | 2015.12.02. 15:57
Update a Jasnai ügyfélszoliról:
pénteki árak (12.04):
felnőtt: 19
junior, senior: 16
6-12 éves: 14
Gopass felhasználóknak 14,9 Eur

Szombattól (12.05) viszont már a First Snow árak vannak érvényben, tehát a felnőtt jegy 31 Eur.
Bata Attila | 2015.12.02. 16:06
köszi
Trailrider | 2015.12.03. 12:00
Most érkezett egy korrekció Jasnáról: a pénteki 19 Eurós, helyszínen vásárolt jegy csak 13 és 2b pályákra érvényes.
A Gopass kártyával vásárolható 14,9 Eurós pénteki jeggyel viszont az összes nyitva tartó pálya és lift használható.

Szombattól az eddig kommunikáltaknak megfelelően 31 Euró a jegyár.
Chopoker | 2015.12.03. 13:01
Bocs Trélri, de nekem ez így nem világos. A levelet Te kaptad, így Te tudod értelmezni, de nekem ez most azt mondja, hogy a ChD-n kasszánál vásárolt 19eurós jeggyel a D-i oldalon nem szabad síelni, csak É-on.
Szerintem a napijegy érvényességét nem pályához, hanem lifthez kell/kellene rendelni!

Megtennéd, hogy ránéznél ismét, hogy miként is van ez? Köszönöm szépen!
Chopoker | 2015.12.03. 13:03
Nekem nonszensznek tűnik, hogy drágább jeggyel kevesebb liftet szabad használni. Az már gyakorlat, hogy az online jegy olcsóbb, de hogy még több liftre is érvényes?...Fura!
Bata Attila | 2015.12.03. 13:34
Trailrider, köszi az infót. Nem tudom mi ez a "sunnyogás" az árakkal kapcsolatban a síterep részéről, a honlapjukon semmi, e-mailre nem válaszolnak, a Facebook oldalukon is hiába kérdezték az árakat...
Trailrider | 2015.12.04. 09:22
Nincs mit :) Chopoker kollégának igaza van, hogy Jasna kommunikációja kissé zavaros. Rájuk írtam megint és valóban többet kapunk a 14,9-es Gopassos jeggyel, mint a helyszínen vásárolt 19 petákossal.

Szállástippek
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.