Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi: letette az esküt a magyar csapat

2014.01.27. MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése hétfőn elfogadta a 2014-es költségvetést, illetve a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára utazó magyar csapat összeállítását, majd s sportolók letették az olimpiai esküt - írja az MTI.
Az olimpiai csapat kijelöléséről az olimpiai szekció 96 tagjának volt joga szavazni, s a jelen lévő 72 küldött egyhangúlag fogadta el az előterjesztést. Szocsiba ennek értelmében - jelen állás szerint - 16 magyar sportoló utazhat. A MOB-közgyűlés a szervezet minden eddiginél nagyobb, 11,613 milliárd forintos költségvetését szintén egyhangúlag, 138 támogató szavazattal fogadta el.

A közgyűlés után Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes jégtáncos mondta el a jövő hét pénteken kezdődő szocsi téli játékokra utazó magyar csapat fogadalomtételének szövegét. A téli játékok legutóbbi magyar érmese, az 1980-as, Lake Placid-i játékokon Sallay András oldalán második Regőczy után a 16 biztos résztvevő közül tizenöten ismételték el az esküt, mivel Berecz Anna alpesi síző külföldön tartózkodik.

Borkai Zsolt MOB-elnök kiemelte, habár a téli olimpián Magyarország nem annyira eredményes, mint a nyárin, de kivívni az indulási jogot legalább annyira felemelő érzés.

MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor
Balról jobbra állnak: Miklós Edit alpesi síelő, Gombos Károly sílövő, Szőcs Emőke sílövő, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Béres Bence, Keszler Andrea, Knoch Viktor, Kónya Zsófia Lilla, Nagy Konrád, Heidum Bernadett, Li Shaolin Sándor gyorskorcsolyázók, Simon Ágnes sífutó, Farkas Norbert alpesi síelő, Szabó Milán Gábor sífutó és Nagy Zsigmond csapatvezető a 2014-es szocsi téli olimpián induló magyar versenyzők fogadalomtételi ünnepségén Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban 2014. január 27-én.

A fogadalomtételt követően Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt kérte a magyar indulóktól, hogy "nagy lélekkel és szívvel" versenyezzenek Szocsiban.

A szocsi téli olimpián induló magyar versenyzők névsora a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének hétfői döntése alapján:

rövidpályás gyorskorcsolya:

Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Béres Bence, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Darázs Rózsa

gyorskorcsolya:

Nagy Konrád

alpesi sí:

Berecz Anna, Miklós Edit, Farkas Norbert

sífutás:

Szabó Milán, Simon Ágnes

sílövészet:

Gombos Károly, Szőcs Emőke

szabadkártyában bízhat:

Pulai Imre (szánkó), Gyarmati Anna (hódeszka), Lykovcán Ágota (gyorskorcsolya)
KOMMENTEK
metron | 2014.01.28. 06:27
Persze nem ez a legfontosabb de a lányokra tényleg csak munkásőr egyenruhát találtak?

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.