Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szponzorvita: veszélyben Tina Maze búcsúversenye

2016.12.16. Bata Attila

Tina Maze a szlovénok idén visszavonult síelője a januári (Maribor) versenyen szeretne elbúcsúzni a hazai közönségtől és rajongóitól. Azonban most úgy tűnik, hogy ha nem hajlandó a Szlovén Sí Szövetség mezén szereplő szponzorok logóit viselni, akkor nem indulhat, vagy komoly pénzbüntetést kell fizetnie.
Tina Mazét nem kell bemutatni a síelés rajongóinak. Nyert 4 világbajnoki és két olimpiai aranyat. 26-szor nyert világkupa futamot. Ezen felül két dolgot fontos megemlíteni vele kapcsolatban. Azon kevés sokoldalú síelők közé tartozik, akik mind az öt versenyszámban nyertek világkupa futamot. Valamint felejthetetlen a 2013-as összetett VK győzelme, amikor 11 győzelemmel összesen 2414 pontot szerzett, amely azóta is megközelíthetetlen rekord.

Abban az évben első szlovénként megválasztották az év síelőjének a világon, hazájában ezt a címet már többször is elnyerte.

Ilyen volt a pályán, olimpiai arany Szocsiban
Ilyen eredmények után döntött úgy, hogy a tavalyi szezont kihagyja és pihenéssel tölti, aztán majd gondolkodik rajta, hogy visszatér-e a pályára. Az egyéves kihagyás után már nem érezte a vágyat, hogy ismét versenyezzen és az idei söldeni futam előtt bejelentette a visszavonulását. Azt még hozzátette, hogy rajongóitól a hazájában rendezendő maribori futamon (január 7-8-án) szeretne búcsúzni, vélhetően szlalomban.

Ez az indulás került most veszélybe szponzorviták miatt. Az ügy kívülről egyszerűnek látszik. A szlovén szövetségnek szerződése van a támogatóival, minden versenyzőnek kötelező a szponzorok nevét feltüntetnie a ruházatán. Amennyiben nem így történik, az a szponzori szerződés megszegése, amely súlyos pénzekbe kerülne a szövetségnek. A hírek szerint körülbelül 90 ezer euróba (kb. 28 millió forint).

Ez már a síelés utáni élet
Tehát három héttel a versenyek előtt még nem végleges, hogy Maze elbúcsúzhat-e a rajongóitól azon a síterepen, ahol 15 éves korában, 1999-ben először állt rajthoz világkupa versenyen. 
KOMMENTEK
TZoli | 2016.12.16. 09:57
Arról nem lehet tudni, hogy miért nem akarja a Szlovén Sí Szövetség szponzorainak logóit a ruháján?
Bata Attila | 2016.12.16. 12:06
A saját szponzorait akarja a szövetség szponzorai helyett.
TZoli | 2016.12.16. 14:23
Még utoljára mindenki akar egy kicsit nyerészkedni. (Persze beleértve Tinát is)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.