Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Marco Büchel is mentor lesz az 1. Téli Ifjúsági Olimpián

2011.09.29. Lipiczky Ágnes

Marco Büchel is mentor lesz az 1. Téli Ifjúsági Olimpián A Nemzetközi Síszövetség (FIS) megnevezte azokat a versenyzőket, akik a fiatalok mentorai, példaképei lehetnek majd a január 13. és 22. között sorra kerülő innsbrucki 1. Téli Ifjúsági Olimpián, amelyen 14 és 18 év közötti sportolók vehetnek részt.
Ezek a mentorok a viadalok során személyes tapasztalataikkal segítik, támogatják az ifjúsági versenyzőket, válaszolnak kérdéseikre, legyen szó a felkészülésről, az egészséges táplálkozásról vagy különleges edzésmódszerekről, no és megismertetik velük az olimpiai mozgalom értékeit is.

A FIS az elmúlt egy évtized legeredményesebb sportolói közül választotta ki a mentorokat, akik összesen 9 olimpiai, 14 világbajnoki érmet, valamint 55 Világkupa-győzelmet tudhatnak magukénak. A sífutóknál a szlovén Petra Majdic, a síugróknál a svájci Andreas Küttel, az északi összetettben a finn Samppa Lajunen, a síakrobatikában az amerikai Shannon Bahrke Happe, snowboardban a német Nicola Thost, míg alpesi síben a liechtensteini Marco Büchel vállalta el ezt a nemes feladatot.

Utóbbi az egyik legtapasztaltabb sportoló a mentorok között, hiszen már az 1994-es lillehammeri olimpián is szerepelt, 1999-ben a vaili világbajnokságon ezüstérmes volt óriás-műlesiklásban, és 18 Világkupa-dobogós hellyel is büszkélkedhet. Büchel, aki a 2010-2011-es szezon végén jelentette be visszavonulását, izgatottan várja a feladatot: "Mindig nagy megtiszteltetés volt számomra, ha a hazámat képviselhettem az ötkarikás játékokon. Hat olimpián indultam, és mindegyik különleges élményt jelentett. Az olimpia szellemisége már a kezdetektől megfogott, és mindig elbűvölő volt más nemzetek, más sportágak versenyzőivel találkozni."

2010-ben a szingapúri 1. Nyári Ifjúsági Olimpián 7 arany-, 4- ezüst és 6 bronzérmet szereztek a magyar versenyzők.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.