Menü ≡
FIRST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Schnalstal
Pályaszállás! Előfoglalási akció okt. 20-ig, 10% akció!
Kreischberg
Clubhotel****
10% FM akció egyes téli időszakokra!
Kreischberg
Murauerhof: 10% akció szept 30-ig előfoglalás esetén!
Lachtal
Tanzstatt*** - pályaszállás!
Szept. 30-ig -5%!
Nassfeld
Pályaközeli szállás*** Szept. 30-ig 10% előfoglalási akció!
További first minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Sölden - Ötztal
Völkl szezonnyitó síteszt Sölden - 2017.11.1-5.
Mölltal gleccser
Besízés az őszi szünetben 100%-os hóbiztonsággal!
Hintertux
Besíző hosszú hétvége programokkal 110 €/fő-től!
Chopok - Jasná
Szlovákia legnagyobb síterepe!
Szállások széles választékban
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Fél év múlva kezdődik a következő téli olimpia

2009.08.10. | Szerző: Batus
Fél év múlva kezdődik a következő téli olimpia Már csak hat hónap és ismét fellobban az olimpiai láng a kanadai Vancouverben. Az immáron huszonegyedik téli olimpiát a korábbiakhoz képest nehezebb körülmények között rendezik meg, a rendezők dolgát számos tényező nehezíti, pl. a gazdasági válság hatásai vagy a sertésinfluenza további terjedése.
Nem a legjobb dolog válság közben olimpiát rendezni, erre már a helyiek is rájöttek. A világcégek spórolnak, már most látszik, hogy a lehetséges reklámbevételek jóval elmaradnak a tervezettől. Fogyhatnának jobban is a jegyek, hiányzik jó néhány szponzor és egy valami még nagyon hiányzik: legalább 1500 alkalmazott. A tervekben 3500 fizetett alkalmazottal számoltak, a 25.000 önkéntes mellett, de a válság miatt a hiányzó alkalmazottak sem kapnának fizetést a munkájukért.

A múlt héten nyilvánosságra került a betöltendő állások listája, de a helyieket továbbra sem hozza lázba az ingyen formaruha, és „az életre szóló élmény, hogy részesei lehetnek a játékoknak”, ahogyan a szervezőbizottság egyik tagja megfogalmazta. Az is könnyen előfordulhat, hogy más városokból kell toborozni segítőket, amely korábban már másokkal is megesett, most azonban kissé furcsa lesz, hiszen a kétmilliós lakosságú Vancouverhez hasonló méretű nagyvárosban még sosem rendeztek téli olimpiát.

A jegyeket már néhány hete árulják, a kabalafigurák és az ajándéktárgyak is a boltokban vannak, de a hírek szerint külföldön jobban fogynak, mint a rendező országban. Quatchi, Sumi, és Miga a játékok figurái (kisképen felül), valószínűleg nem árt már most elkezdeni az ismerkedést ezekkel a nevekkel. A február 12. és 25. között megrendezendő játékokra 350.000 nézőt; 50.000 versenyzőt, edzőt, és kísérőt; és 10.000 újságírót várnak.

Jegyeket még lehet vásárolni a legtöbb eseményre, és a megemelt áron értékesítendő szállásokból is találunk még számosat az Olimpia helyszínei környékén. A síelés versenyeit a várostól két órára található Whistlerben rendezik, ahol tavaly felépítették a világ leghosszabb síliftjét. A síterep üzemeltetői az idei gyenge szezon után bevallották, ha egyáltalán sejtik, hogy válság lesz, akkor sosem építették volna meg a csodaliftet.

Az Olimpiával kapcsolatos hírekkel folyamatosan jelentkezünk majd weboldalunkon, figyelemmel kísérjük, hogy a hazai versenyzőinknek hogyan sikerül kivívni a részvétel jogát. Sajnos, jégkorongozóink már nem juthatnak ki, de még izgulhatunk néhány alpesi és északi síelőért, műkorcsolyázóinkért, és rövidpályás gyorskorcsolyázókért.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 93 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...