Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli Universiade: letették az esküt a magyarok

2015.01.12. MTI

A Magyar Sport Házában hétfőn megtartott ünnepi eseményen a Semmelweis Egyetemre járó Forgó Kristóf műkorcsolyázó mondta elő a fogadalomtétel szövegét. A felsőoktatásban tanuló sportolók világeseményén 50-55 ország csaknem háromezer versenyzője, 11 téli sportágban méri össze tudását.
A 27. téli Universiade rendezői jogát Spanyolország nyerte el, földrajzi okok miatt azonban a játékok első részét, az északi versenyszámokat - sífutás, biatlon és síugrás - január 24. és február 1. között Szlovákiában, a Csorba-tó környékén bonyolítják le. Ezt követően a többi versenynek február 3-tól 14-ig a spanyolországi Granada ad otthont.

A felsőoktatásban tanuló sportolók világeseményén 50-55 ország csaknem háromezer versenyzője, 11 téli sportágban méri össze tudását. Magyarországot hat sportoló képviseli majd az eseményen, közülük hárman-hárman utaznak Szlovákiába, illetve Spanyolországba.

Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára az eskütételen elmondta, hogy legutóbb, 2013 decemberében az egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel minden idők legeredményesebb szereplését érte el a magyar csapat, ám most várhatóan nem lesz ilyen gazdag a gyűjtemény. A sűrű téli szezonban több versenyző, így világkupa-részvétele miatt az akkori érmeket szállító rövid pályás gyorskorcsolya-csapat nem tud jelen lenni az Universiadén.

Büki Gábor a Miskolci Honvéd edzője, Büki Ádám és Büki Dávid biatlonisták, Forgó Kristóf műkorcsolyázó és Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára (b-j) Fotó: Kovács Attila
Büki Gábor a Miskolci Honvéd edzője, Büki Ádám és Büki Dávid biatlonisták, Forgó Kristóf műkorcsolyázó és Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára (b-j) Fotó: Kovács Attila
A legjobb szereplés most a hódeszkásoktól, a 2013-ban ötödik Kis Benedektől, valamint Szerb Mátyástól várható, akik jó esetben pontszerzők lehetnek. A sífutó Szabó Milán, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója sprint távon indul Szlovákiában, ő tavaly februárban Szocsiban a téli olimpián is rész vett. 

A két biatlonos versenyző, a Miskolci Egyetemre járó Büki Ádám és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója, Büki Dávid 20 illetve 10 kilométeren áll rajthoz, mindkettőjüknek ez lesz az első Universiadéja. Amennyiben az első 60-ban végeznek, indulhatnak az üldözéses versenyben is. Ha pedig bekerülnének az első 30-ba, akkor még az utolsó, tömegrajtos versenyen is elrajtolhatnának.

Az eskütételen Forgó Kristóf, illetve Büki Ádám és Büki Dávid vett részt, a többiek külföldön tartózkodnak.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.