Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming már nagyon készül a 15. Night Race-re

2011.01.21. sielok.hu

2011. január 25-én immáron 15. alkalommal harcolnak a győzelemért a világ legjobb szlalom versenyzői Schladmingban, a Planai Zielhang "arénánál". A világkupa sorozat éjszakai versenyén nézők tízezrei szurkolnak évről évre csodálatos környezetben, a hangulat egészen frenetikus.
A schladmingi Nightrace már régóta különleges versenynek számít a versenynaptárban, mégpedig joggal: a Planai lábánál található csendes, nyugodt városkában ezen az éjszakán egészen rendkívüli atmoszféra alakul ki, miközben a versenyzők a Zielhang felett, a pálya mellett összegyűlt tömeg lelkes szurkolásával kísérve száguldanak a cél felé. A verseny indítását jelző startpisztoly hangját, tavaly több mint 40.000 néző várta türelmetlenül. A nézők számára a parti már 24-én, hétfőn elkezdődik, ekkor sorsolják a versenyzők rajtszámait. Mindenki szeretne a sztárok közelébe férkőzni, a hangulat fokozódik. Ezen a két napon szó szerint izzik a levegő a pálya végén található stadion és Schladming festői óvárosa közötti területen. A versenyt megelőző néhány órában már forr az egész város.
Pályabejárás a Night Race előtti héten | Fotó: Szántó György
Pályabejárás a Night Race előtti héten | Fotó: Szántó György
Schladming ezekben a napokban világkupa-lázban ég, és természetesen vele együtt az összes látogató, vendég illetve sí-rajongó is. A schladmingi stadion nevét - németül Hexenkessel - magyarul talán boszorkányüstként lehetne lefordítani. Kétségkívül találó elnevezés, hiszen a sötétség beállta után, folyamatosan áramlik a nézősereg az arénába, hullámzik és forr a tömeg a pálya körül, miközben a szlalom verseny elitje közeledik az arénához. Az első versenyző indulásakor hivatalosan is elkezdődik Stájerország legnagyobb szabadtéri, éjszakai bulija. Idén, várhatóan több mint 45.000 néző kíséretében. A nézősereg számtalan büfében, vendéglátóhelyen fogyaszthat a kulináris különlegességekből, illetve a különböző, kihagyhatatlan forró italok egyikéből, a verseny végén pedig színpadok előtt, táncolva ünnepli a tömeg a schladmingi éjszaka királyát!
Folyik a völgyállomás melletti parkoló nézőtérré alakítása
Folyik a völgyállomás melletti parkoló nézőtérré alakítása
Az előkészületek miatt a Planai Zielhang már január 15-étől zárva van, az 1-es pályán keresztül azonban valamennyi síelő akadálytalanul lejuthat a völgybe, a Zielhang kikerülésével.
További információk a versennyel kapcsolatosan: www.thenightrace.at
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.