Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes, Les 2 Alpes: megkezdődik a nyári szezon

2018.06.22. Bata Attila

A hétvégén Val d'Isere után újabb két francia gleccseren indul be a nyári síelés. Ezzel az összes franciaországi nyári síelési lehetőség megnyitotta a kapuit. Mindhárom helyen a tavalyihoz képest jóval több hóval kezdik meg a szezont, amelynek kitűzött zárónapja van, hacsak az időjárás miatt korábban kell zárni.
Les 2 Alpes tegnapi webkamera kép
Les 2 Alpes tegnapi webkamera kép
Június 3-án nyitott első francia gleccserként Val d'Isere, vagyis akkor még nem a gleccseren található pályákat nyitották meg, hanem a magasabb részeken is maradt még síelhető hó. A gleccserhez vezető hegyi utat csak 15 nappal később sikerült megtisztítani a tavalyi többméteres hótól, és onnantól már tényleg a gleccser üzemelt.

Tignes is síelhető már kb. két hete, de eddig csak a versenyzőket engedték rá a pályákra. Nagyszerű, havas szezont zártak a fenti pályák, összesen 850 cm hó hullott az egész szezonban, amelyből bőven maradt a nyitásra is. Az idei webkamera képek jobb körülményeket mutatnak, mint tavaly júniusban. A tavalyi hófoltok után most összefüggő hó borítja az egész hegyoldalt.

Tignes gleccser
Tignes gleccser
A tervek szerint szombat reggeltől (június 23.) augusztus 5-ig lehet a Grande Motte gleccseren (2724-3456 méter között) síelni.

Szintén a mostani hétvégén indul be Les 2 Alpes gleccsere. A 3200 és 3600 méter közötti területen egészen augusztus 26-ig várják a síelőket. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.