Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes: október 1-től kinyit az első francia gleccser

2016.09.30. Bata Attila

A szokásosnál kissé korábban, de ez annyira nem nagy baj a síelés szerelmeseinek. Szombaton, október 1-én megnyílik az idei szezon első francia síterepe, a Tignes felett található Grande Motte gleccser.
Tignes: nyitás előtt néhány nappal
Tignes: nyitás előtt néhány nappal
Még igazából véget sem ért a nyár, de a hétvégétől már naponta lehet síelni a gleccseren 8:30 és 14:45 között. Még nagyon szezon eleji üzemelésre kell készülni, nem minden pálya lesz nyitva. Kell még néhány őszi havazás, hogy a teljes gleccsert meg tudják nyitni.

Az üzemeltetők a szeptember közepén érkezett havazás után döntöttek az október elejei nyitás mellett. Az elszántságukat az is bizonyítja, hogy a következő hétvégére (október 8-9.) már programokat is szerveztek a gleccserre. Még az is lehet, hogy jövő héten a francia alpesi technikai (szlalom és óriás-műlesiklás) válogatott tagjaival is lehet a találkozni. A csapat eddig a svájci Saas-Fee gleccserén gyakorolt, a hét elején hazautaznak Párizsba és marketing kötelezettségeiknek tesznek eleget. Utána még minden kérdéses, de nem lehet kizárni, hogy végre "hazai" havon tudnak készülni.

A gleccseren a szezonban, sőt a következő években is folytatódnak a munkálatok, A gleccser üzemeltetői 40 év működés után úgy döntöttek, hogy jelentős pénzeket költenek fejlesztésre. A két új kabinos és egyéb fejlesztések 2018-ra készülhetnek el.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.