Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tignes: már francia gleccseren is lehet síelni

2015.10.02. Bata Attila

Az osztrák, olasz és svájci alpesi gleccserpályák után a francia hegyekben is beindul az idei szezon a mostani hétvégén. Szombattól, főleg az edzőtáborozó versenyzők örömére, már lehet síelni a Tignes feletti Grand Motte gleccseren. Az is igaz, hogy egyelőre még nem az összes pálya áll a síelők rendelkezésére.
A francia hegyekben is tombolt a nyári meleg, meg is szenvedték a gleccserek. Nem csoda, hogy sokat tanakodtak, vagy inkább vitatkoztak a síterep üzemeltetői, hogy tartsák-e magukat a korai nyitáshoz. Végül is arra a döntésre jutottak, hogy október 3-tól lehet már síelni a síterepen.

Ilyen volt idén a nyár (a gleccserpályák 0:40-től)
A döntés egyfajta kompromisszum. Egyelőre csak a gleccser legfelsőbb része lesz használható, egy héttel később az előbb említett bizottság ismét összeül, és eldöntik, hogy lehet-e újabb pályákat megnyitni a gleccser alsóbb részein is. A síterep üzemeltetői külön felhívják a síelők figyelmét arra, hogy az első héten csak a piros jelzésű pályák üzemelnek, ezek kényelmes használatához a jó tudásszint elengedhetetlenül szükséges.

Szerdai webkamera kép a gleccserről
Szerdai webkamera kép a gleccserről
Bár a vendégek 95%-át a versenyzők teszik ki ebben az időszakban, a nagyközönséget is várják, akik kb. 450 méteres szintkülönbséget (3450-3000 m között) is síelhetnek már az első héten. Az első hétre 15 euróba kerül egy napijegy 8:30 és 15:30 között.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.