Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tirolban már az összes gleccser síelhető

2017.09.22. Bata Attila

Pénteken megkezdődött a síszezon az ötödik tiroli gleccserterepen. Hintertux, Sölden, Stubai és Pitztal után Kaunertal pályái is várják a síelőket az előszezonban. Jó hír, hogy havazás után, lassan-lassan, újabb pályákat és lifteket helyeznek üzembe a gleccsereken.
Hintertux szerdán (Hintertux/Facebook)
Hintertux szerdán (Hintertux/Facebook)
Eredetileg csak egy héttel később kezdték volna a szezont Kaunertal gleccserén, de az elmúlt napok havazása miatt az üzemeltetők előrehozták a szezonkezdetet. Az üzemeltetők szerint a korai nyitást a havazás mellett, a megfelelő hőmérséklet és a 13 hektárnyi tavalyról elmentett hótömeg is segítette. Jelenleg a gleccser jege fölött 30-40 centiméter vastag a hóréteg.

Nyitás előtt
Az első napon négy pályán és öt kilométeren lehetett síelni. A síelőket két lift szolgálta ki. Természetesen a hobbisíelőket is várják, de ne lepődjünk meg, ha hétköznap valamelyik válogatott tagjaival találkozunk. Az üzemeltetők szerint "izzanak" a telefonok, sorra jelentkeznek be a csapatok, hogy a versenyszezon előtt tesztelnék az új felszereléseiket.

Itt a hivatalos, bulizós megnyitót az október 13-i hétvégén tartják.

Pitztal/Facebook
Pitztal/Facebook
A többi tiroli gleccserpályák közül Hintertux egészévben üzemel, Sölden, Stubai és Pitztal az utóbbi időszakban nyitott ki. Az utóbbi három terepen még csak néhány pálya üzemel, de van ahol már erre a hétvégre is új lifteket indítanak be. Külön öröm, hogy tökéletes állapotban van a söldeni Rettenbach gleccser pályája, ahol egy hónap múlva világkupa versenyeket rendeznek.

Sölden világkupa pálya. A nagy kupac hó alatt lapul a pálya. (Sölden Skiweltcup/Facebook)
Sölden világkupa pálya. A nagy kupac hó alatt lapul a pálya. (Sölden Skiweltcup/Facebook)
A tiroli gleccsereken kívül már a karintiai Mölltal is üzemel. Hozzájuk csatlakozik a következő hétvégén a kapruni Kitzsteinhorn és a Schladming feletti Dachstein gleccser is.

A következő nagy durranásra sem kell sokáig várni. A tiroli Kitzbühel síterepe (nem gleccser) a tervek szerint október 14-én nyitja a szezont a hódepóban betárazott tavalyi hó segítségével. Az elmúlt négy évben már megpróbálkoztak az októberi nyitással, akkor mindig sikerült nekik. Igaz, az idén még erre is rátesznek egy hólapáttal, a szokásosnál egy héttel korábban lehetne itt síelni.
KOMMENTEK

Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.