Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tizenhét magyar versenyző a schladmingi VB-n

2013.02.05. 2013.02.06. MTI / sielok.hu | frissítve: 2013.02.06.

Tizenhét versenyző, kilenc férfi és nyolc női induló képviseli Magyarországot az ausztriai Schladmingban kedden kezdődő alpesisí-világbajnokságon, amely egészen jövő hét vasárnapig tart majd.
A hétfői megnyitó
Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt mondta, elsősorban a nők mezőnyében számítanak kiemelkedőbb teljesítményekre, ahogy fogalmazott, két-három 30-on belüli eredményt már jónak értékelnének.

"Miklós Edittől azt várjuk, hogy legalább egyszer bekerüljön a legjobb 20 síelő közé, s tőle, valamint Berecz Annától számítunk olyan versenyzésre, amellyel 30-on belüli időket érhetnek el" - nyilatkozta a tavaly novemberben az Európai Síszövetség (ESF) elnökének választott sportvezető.

A férfiaknál Farkas Norbert, Kékesi Márton, Szepesi Bertold, Bujtás Csaba, Halmágyi Zoltán, Stark Márton, Bene Márton, Hegyi Balázs és Szőllős Benjámin képviseli majd a magyar színeket a vb-n, a nőknél Miklós és Berecz mellett Döme Dóra, Csima Réka, Úry Zsuzsanna, Hellner Szelina, Hellner Donáta és Berecz Réka próbál szerencsét.
A résztvevő országok zászlóinak behozatala
A résztvevő országok zászlóinak behozatala
Ez a csapat az elmúlt évtizedek legnépesebb magyar küldöttsége lesz, két évvel ezelőtt, a Garmisch-Partenkirchenben rendezett vb-n 13 sportoló képviselte az országot.

A rendezők egyébként azt állítják, a sportág történetének legjobb világbajnokságát fogják lebonyolítani. A versenyeket több mint 36 kamerával közvetítik majd, a helyszínre 400 ezer nézőt várnak, s nagyjából 50 kilométer hosszan építenek ki biztonsági korlátot. A síelők a célba érkezéskor egy olyan diadalív alatt siklanak majd át, amelyet 45 ezer leddel világítanak meg.
Legendák hozzák az osztrák zászlót
Legendák hozzák az osztrák zászlót
Schladmingban eddig egyszer, 1982-ben volt alpesi-vb, akkor több mint 70 millió eurónak megfelelő összeget költöttek a lebonyolításra, most sajtóinformációk szerint 170 millió euróra rúg a rendezés költsége.

Ami az érmekért küzdő versenyzőket illeti, ahogyan két éve, úgy most is nehéz megjósolni, melyik számban ki állhat majd a dobogó legfelső fokára. A férfiaknál a gyors számokban remeklő norvég Aksel Lund Svindal, a kombináció címvédője az örökranglistán is feljebb jöhet a 10. helyről, ha érmet, vagy érmeket szerez, sőt, egy arannyal már beérheti az ötödik svéd Ingemar Stenmarkot is. Az összetett Világkupát vezető osztrák Marcel Hirscher pedig a lassabb szakágakban számít esélyesnek, ráadásul hazai közönség előtt szerepelhet, de komoly ellenfele lehet többek között a német Felix Neureuther, az amerikai Ted Ligety és a kanadai Erik Guay is.

A nőknél az amerikai Lindsey Vonn december 16. és január 3. között nem versenyzett, hazautazott, hogy teljesen felépüljön betegségéből, amely miatt novemberben kórházba is került. A lesiklásban olimpiai bajnok 28 esztendős sztár visszatérése óta két futamot is nyert a Vk-sorozatban, s az összetett pontverseny harmadik helyére jött fel. Legnagyobb riválisai a Vk-ban élen álló szlovén Tina Maze és a mögötte második német Maria Höfl-Riesch lehetnek, de az osztrák női válogatott tagjai - akik 2011-ben négy vb-aranyat is nyertek - szintén nagy reményekkel vágnak neki a hazai világbajnokságnak.
KOMMENTEK
zsoca1976 | 2013.02.05. 15:37
Lindsey Vonn kiesett óriásit bukott!!
Schladminger | 2013.02.05. 21:09
Szegény csajszi, jól kivitte a zászlót:(
százas | 2013.02.05. 21:13
Lehet, hogy a fekete rúdja tévesztette meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.