Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több bukósisakot vesznek, mint sílécet

2010.01.18. Bata Attila

Több bukósisakot vesznek, mint sílécet A sportszerárusítók hálát adnak az új rendeleteknek és a terjedő szokásoknak. A sílécek szinte alig fogynak, a bérbeadás még úgy-ahogy tartja magát, az igazi nagy üzletnek az idén a bukósisakok árusítása számít, amelyekből a gyermekeken kívül a felnőttek is egyre többet vásárolnak maguknak.
Ausztriában három tartomány kivételével az idei szezonban már kötelező bukósisakot hordaniuk a 15 éven aluliaknak. Már ebből is lehet következtetni arra, hogy az idén mennyire megugorhattak a bukósisak eladások. A három kivételnek számító tartományban (Salzburg, Tirol, és Voralberg) teljesen mindegy, hogy erről nincs tartományi törvény, hiszen ennek hiányában is a gyermekek 80-85 százaléka hord bukósisakot.

A minden szezonban előforduló súlyos balesetek hatására nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is egyre többen vásárolnak bukósisakot, és úgy tűnik a boltosok hálásak lehetnek az új módinak, legalább ezzel kompenzálják a csökkenő síléc és hódeszka eladásokat. Ausztria egyik legnagyobb sportszerboltja, a Hervis, az idei szezonban eddig körülbelül 100.000 darab bukósisakot értékesített, amelyből legalább 10 millió eurós bevételre tett szert. A vállalat vezetője szerint a szezon végéig még egyszer ennyi bevételt hozhatnak a sisakok. Sokkal rosszabban fogynak a lécek, a tavalyi évhez képest eddig 10 százalékkal kevesebb fogyott, amelynek a cég szerint a legfőbb oka, hogy egyre többen inkább bérelnek, mint vásárolnak léceket.

Konkrét számok nélkül, de hasonló sikerekről számolt be a másik sportszeróriás, az Intersport. Náluk szintén rendkívül kelendőek a bukósisakok, protektorok, és egy védőfelszerelések. A tavalyi évhez képest jelentősen nőttek az eladások, a cég legnagyobb örömére. Ők is arra számítanak, hogy a védőfelszerelések lesznek a szezon slágertermékei, be is táraztak velük bőven az egész évadra.

A boltosok szerint a síelők szívesebben fizetnek a drágább védőeszközökért, ezzel szemben a sílécek tekintetében inkább árban a középkategóriás léceket választják. Az osztrák boltokban elég széles tartományban mozognak a bukósisakok, a legtöbb helyen 29-130 euró között lehet őket megvásárolni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.