Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kékestetőre is feltekernek a THM résztvevői

2011.06.23. 2011.08.14. | frissítve: 2011.08.14.

Kékestetőre is feltekernek a THM résztvevői Idén első alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb hegyi kerékpáros versenye, melyet a Szent István-napi rendezvényekkel egyidőben, 2011. augusztus 17-20. között tartanak. Az indulók közel 400 km-t tesznek meg 4 nap alatt főként turistaúton, erdészeti útvonalon, kisforgalmú aszfaltúton.
A szervezők helyszínül hazánk északi régióját választották, mivel a Nagymaros - Hollókő - Bükkszék - Diósgyőr - Szerencs - Tokaj útvonal pártatlan látnivalókat tartogat mind a résztvevők, mind az érdeklődők számára. Az útvonal természeti- és kulturális örökség védelem alatt álló látványosságok mellett megy el. Ötven településen halad keresztül a verseny, köztük olyan helyekre is eljuthatunk, ahova autóval, vagy más eszközzel nem is jutna eszünkbe bekanyarodni. A versenyzők a kékestetői sípályán is feltekernek majd!
A Trans Hungária Maraton útvonala Magyarország legmagasabb és egyben legnehezebben leküzdhető hegységein vezet keresztül. Az első szakaszon a Börzsöny déli lábától érik el a Cserhátot, mely még a rendszeresen kerékpározók körében is ismeretlen terület. A látnivalókban sem szűkölködő szakasz záróállomása Hollókő. A második nap talán a legnehezebb, hiszen a Mátrát kell a bringákkal meghódítani és eljutni Bükkszékig. A harmadik etap a Bükkön át Eger borvidékein keresztül vezet Diósgyőrbe. A negyedik és egyben záró szakasz a szerencsi vár kertjéből indul és a Zempléni-hegység meghódítása után Tokajban, a célszalag átszakításával fejeződik be.
A versenyzők 4 szakaszon teljesítik a távot (egy szakasz hossza 80-100 km) 90%-ban jelzett turistaúton, erdészeti útvonalon, szakaszonként pedig kisforgalmú, alsóbbrendű aszfaltúton. A maraton teljes ideje alatt az indulóknak és kísérőiknek is professzionális kiszolgálásban lesz részük; csomagjaikat teherautóval szállítják, etaponként pedig sátortábor kerül kialakításra (catering, zuhanyzókonténerek, mobilWC, orvosi háttér-szervizszolgáltatás).

A versenyre egyéni-, páros- és csapat kategóriákban lehet nevezni a Trans Hungária Maraton szervezőinek weboldalán keresztül 2011. augusztus 1-ig. A teljes útvonalat teljesítők egyedi tervezésű kerékpáros mezt kapnak ajándékba.

A verseny szervezője a Sportaktív Kft., mely több mint egy évtizede szervez kiemelkedő kerékpáros sporteseményeket, így például a Buda Maratont, a Duna Maratont és a 24 órás versenyt.

Bővebb információ és nevezés: www.transhungaria.com
KOMMENTEK
AAron | 2011.06.25. 13:39
Bővebb iinfo a THM facebook oldalán, a .com oldal még elég kezdetleges.
Mi megyünk, jön még valaki ?
Fetzer Robi | 2011.06.27. 01:34
Azért azt a "kezdetleges" oldalt elég sok verseny weblapja megirigyelhetné, minden információ fent van rajta, és elég látványos! :-)

De persze facebook-on is ér jelölni!
huligan | 2011.08.15. 14:34
Én nem indulok, de szerintem a .com oldal rendben van!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.