Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Első hétvége után, biztató hóhelyzet Franciaországban

2015.12.01. Bata Attila

A vártnál jobban indul a síszezon a francia síterepeken. Figyelembe véve, hogy minden idők egyik legmelegebb novemberét jegyzik a helyi meteorológusok, egyfajta csodának számít, hogy több síterep is hetekkel korábbra hozta a nyitást, és van olyan megaterep, ahol a liftek 80%-át már az első hétvégén megnyitották!
Val Thorens
Val Thorens
Rengeteg francia síterep nyitott ki az előző hétvégén. Vannak, akik csak arra a hétvégére, de vannak olyanok, amelyek már tavaszig nyitva lesznek. A sok síterepből az ismertebbek, illetve a hazai utazási irodák prospektusaiból visszaköszönő síterepek közül válogattunk.

Val Thorens először elhalasztotta a november 21-i nyitást 28-ra, majd később 25-én már kinyitottak. Hétvégén már a liftek 80%-a üzemelt, csak szombaton 7000 bérletet adtak el. Az első hétvégén 39,2 euróba került egy napijegy.

Tignes már október 3. óta síelhető. Ezen a hétvégén már az Espace Killy összeköttetés is működött a szomszédos Val d'Isere síterepével. Tignes oldalában, a gleccserrel együtt már 1350 méter szintkülönbséget lehetett síelni! A jegyek már most borsosak: a teljes síterületre érvényes napijegy 49 euróba kerül december 18-ig, utána már 54 euró!

Alpe d'Huez vegyes időjárással, sűrű köddel és napsütéssel nyitott szombaton. Annak ellenére, hogy csak öt pályát nyitottak meg, már 1000 méter szintkülönbséget lehetett síelni egy csúszással. A napijegyet 15 euróért adták. Hivatalos nyitás itt is a következő hétvégén lesz.

Les 7 Laux síterepén 30-45 cm hó hullott és szerdán ők is ki tudtak nyitni. Ki emlékszik már itt az előző karácsonyra, amikor nem volt hó? Az idén ezt már nehéz elképzelni.

Egy másik Grenoble-hoz közeli síterepen 30-50 cm hó hullott közvetlenül a nyitás előtt.
Lans-en-Vercors úgy döntött, hogy a december 19-re tervezett nyitást három héttel előbbre hozzák. Annyira beindultak, hogy szinte az összes liftet beüzemelték!

Az Alpok déli részén eddig kevesebb hó esett. Ennek ellenére a hétvégén
Montgenévre üzemeltetőinek sikerült három liftet és néhány pályát is megnyitni, összesen 350 méteres szintkülönbséget lehetett síelni. A többi déli terep inkább vár a december 5-i hétvégére, köztük Isola 2000 is.

Chamonix, Megeve vagy La Clusaz is kinyitott néhány pályával a hétvégre, de az igazi szezonkezdetet a legtöbb helyen a mostani hétvégére tervezik.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.