Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Turrach: halálos lavinabaleset pályán kívül

2017.03.13. Bata Attila

Szombaton halálos síbaleset történt a stájer-karintiai határon található Turracher Höhe síterepe feletti hegyekben. Egy grazi család 16 éves lányát sodorta el a lavina közel 2100 méteres magasságban, majd kórházba szállítás után az életét vesztette.
Egy ötfős csoport érkezett Turrach hegyeibe síelni szombaton Grazból. A család egyik barátja 2100 méteres magasságban egy kb. 150 méter széles és kb. 200 méter hosszú lavinát indított el. Neki szerencséje volt, a lavina ugyan elsodorta, de sikerült a hóomlás tetején maradnia.

A lavina elsodorta a család két lányát is. A 10 évest csak részben temette be a hó, de a 16 éves két méter vastag hó alá került. Mivel egyiküknél sem volt jeladó, így időbe telt, amíg megtalálták őket. Mindezt az apának a hegytetőről kellett végignéznie...

A 16 éves lányt súlyos sérülésekkel helikopterrel szállították a kórházba, ahol vasárnap reggelre belehalt sérüléseibe.

Az előző hétvégén számos lavinabaleset történt az osztrák hegyekben. Egy sítúrázót Salzburgban ért halálos lavinabeleset. A többi lavina esetet szinte lehetetlenség lenne felsorolni. Egy tiroli hüttében pénteken 160 sítúrázó rekedt, mert a lefelé vezető út nem volt biztonságos lavinaveszély miatt. Saját maguk megszervezték és saját költségükön helikopterekkel jutottak le a völgybe. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Apparthotel Silbersee
Luxus apartmanok a Turracher Höhe-i sípályák tövében, központi szaunarészleggel. Az apartmanok teljesen felszereltek, erkélyesek, van köztük akadálymentesített is. Szolgáltatások: bevásárló szolgáltatás, zsemle szerviz, ital/snack automata, recepció, játék szoba, WIFI
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Naturchalets Turrach
Új alpesi stílusú, panorámás 3-4 hálószobás luxus apartmanok 1700 méter magasságban a cirbolyafenyők között saját jakuzzival vagy szaunávalTurracher Höhén.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Peaks Aparthotel
2023-ban megnyílt, prémium aparthotel Turracher Höhe sípályáitól kb. 40 méterre! 2-8 fős apartmanok reggelivel, valamint á la carte étkezési lehetőséggel a hotel éttermében. Wellness: szaunák, pihenőterem, fitness.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.