Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új havas sportágak Szocsi olimpiai programjában

2011.08.22. Árvay Sándor

Új havas sportágak Szocsi olimpiai programjában Kilencszáz nappal a téli ötkarikás játékok kezdete előtt rohamtempóban zajlanak az építkezések Szocsiban és a környező hegyekben - s készülnek az olimpián most bemutatkozó új sportágak versenyzői is. A freeski és snowboard slopestyle mellett újdonság lesz a műkorcsolyázók csapatversenye is.
A napokban a Fekete-tengeri üdülővárosban vizitált Jean-Claude Killy, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szemlebizottságának vezetője. Az olimpiai bajnok francia síelő elégedetten nyilatkozott a látottakról, megállapítván, hogy "Oroszország jelentősen előrelépett a 2014-es szocsi téli ötkarikás játékok előkészületeiben".

A kifejezetten sport célú beruházások mellett szállodák, éttermek, autópályák épülnek a 2014 februárjában kezdődő téli olimpiára, melynek programja – a hagyományokhoz hűen – ezúttal is kiegészül néhány "új" versenyszámmal.
Freestyle sípálya Rosa Khutorban
Freestyle sípálya Rosa Khutorban
A havas sportágak listája a freeski félcső (halfpipe) és snowboard slopestyle küzdelmeivel bővül majd. A helyszín az 1100-1200 m magasan elhelyezkedő Rosa Khutor Snowboard Park, ahol nyolcezer néző tekintheti majd meg a látványos küzdelmeket. A Freestyle center szintén nyolcezer nézőt tud elhelyezni.

Jacques Rogge NOB elnök szerint "a slopestyle igen népszerű, nagy tömegeket vonz. Sok fiatal, tehetséges sportoló profi módon űzi e szakágat. A slopestyle felvétele az ötkarikás programba olyan áttörést eredményezhet, mint amikor az 1998-as naganói játékokon megjelent a snowboard, mely azóta óriási fejlődésen ment keresztül."

A jeges sportágak újítása lesz a műkorcsolya csapatverseny, mely során egy-egy férfi és női kűröző, egy páros, s egy jégtánc kettős közös koreográfia alapján mutat majd be gyakorlatot. Az új sportág 2012-ben az innsbrucki téli ifjúsági olimpián debütál, s aztán 2014-ben Szocsiban is a bemutatók között szerepel majd.
Rosa Khutor síterep lesz a helyszíne a 2014-es olimpián a snowboard és freestyle sí versenyeknek.
Rosa Khutor síterep lesz a helyszíne a 2014-es olimpián a snowboard és freestyle sí versenyeknek.
A játékok kezdetéig is hallat magáról a téli játékok fővárosa, hiszen már zajlik a kulturális olimpia, amely az orosz rendezők különleges ajándéka, mintegy felvezetése a nagy világseregszemlének. Dimitrij Csernyisenko, a Szocsi 2014 szervező bizottság elnöke elmondotta, hogy a játékok tiszteletére minden esztendőben más-más terület kap főszerepet Szocsi kulturális kínálatában: tavaly a filmművészetre fókuszált az olimpia városa, az idei esztendőt a Színház Évének nyilvánították, jövőre a zene kerül a középpontba, 2013-ban pedig a visszatekintésre koncentrálnak, s a múzeumok tárlatai, a kiállítások jelentik majd a fő attrakciót a havas hegyek, 2-3000 m magas csúcsok által körbefogott szubtrópusi klímájú tengerparti üdülővárosban.
KOMMENTEK
zjuhasz | 2011.08.25. 07:58
kíváncsi vagyok, lesz-e elég hó...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.