Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négyüléses sílift épül Mátraszentistvánban!

2015.09.02. Sípark.hu

A Mátraszentistváni Sípark örömmel tudatja a sísport szerelmeseivel, hogy jövőre a területén épülhet fel hazánk első, vadonatúj gyártású, négyszemélyes ülőliftje. A beruházáshoz szükséges minden lényeges hatósági engedélyt beszereztek és a tervek szerint idén ősszel elkezdődnek a terület előkészítési munkálatai.
A Síparkban a hóágyúzásnak köszönhetően a síszezonok hossza átlagosan eléri a 80-90 napot, amely a fenntartható működés elengedhetetlen feltétele a sípálya üzemeltetésénél. A megnövekedett igény és egy hosszú tervezési, engedélyezési folyamat eredményeként jövőre minden feltétel adott lesz egy új sífelvonó megépítéséhez.

A gyorsító szőnyeggel ellátott ülőlift a tervek szerint legalább 2200 fő/óra kapacitással üzemel majd, és szinte az összes jelenlegi sípálya használható lesz vele. Fontos szempont a kényelem mellett a biztonság és a megbízhatóság is, illetve hogy hosszútávon, évtizedekig ki tudja elégíteni a sízők elvárásait. A megvalósuló fejlesztéssel elsősorban a szolgáltatás színvonalának emelése a cél, valamint ezzel a síterep üzembiztonsága is növekszik, hiszen az ülőfelvonó alá nem kell havat biztosítani.

A projekt az előzetes kalkulációk szerint 650 millió forint összegből fog megvalósulni. A beruházó bízik abban, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban, európai uniós támogatást is igénybe tudnak majd venni a megvalósításhoz.

A környező szálláshelyeken - a KSH adatai szerint - 15-20 ezer vendégéjszaka szám többlet realizálódott síidényenként a hóbiztos pályarendszer 2004-es beindulása óta. A beruházást követően a több napra érkező vendégek száma tovább növekedhet Mátraszentimre és Gyöngyös térségében. A síközpontban jelenleg 80 fő körüli a szezonális dolgozók száma.
Mátraszentistván Sípark - 2015-ös életkép. Fotó: Árpibácsi
Mátraszentistván Sípark - 2015-ös életkép. Fotó: Árpibácsi
KOMMENTEK
toci | 2015.09.02. 08:03
Mikor is épül pontosan? :) (címben "sílift épül az idén" majd rögtön utána "jövőre a területén épülhet fel hazánk első, vadonatúj gyártású, négyszemélyes ülőliftje")
Esetleg új pályákat is kialakítanak? Nagyon jól jönne.
Bata Attila | 2015.09.02. 11:14
Elnézést. Kissé félreérthető a dolog. Az építkezés már az idén (2015/2016-os szezon) elkezdődik, de a lift csak a következő szezonban (2016/2017) lesz kész.
SíoktatóPark | 2015.09.02. 13:43
Egy kis korrekció azért nem árt. Idén az építkezés még nem kezdődik el, csak a terület előkészítése! Szól a Sípark közleménye.
maci-laci | 2015.09.02. 14:12
Ámen, Ámen !
Sok sikert és kitartást kívánok a beruházáshoz.
Árpibácsi | 2015.09.02. 15:00
Várjuk a liftet ,de állva is élvezzük a havat !

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.