Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb síterepek nyitnak ki a hétvégén az Alpokban!

2014.11.08. Bata Attila

A hétközi havazás meghozta a nyitást számos ismert olasz és svájci síterepen. Verbier, Tonale és híres társaik kezdik meg az idényt a hétvégén. Ausztriában a főn hétközben azokat az alacsonyabban fekvő terepeket is tönkretette, ahol a múlt héten még síeltek, de itt maradnak a gleccserek!
Kezdjük a jó hírekkel. Az olasz-svájci határ és az Alpok gerince közötti részen körülbelül 100-200 cm hó hullott az előző napokban. Voltak olyan terepek, amely előzetesen is most nyitottak volna ki, de néhány helyen kifejezetten a hirtelen jött nagy havazás miatt tudták előrehozni a nyitást.

Tegnap ritka vendég volt a napsütés a Presena gleccseren
Tegnap ritka vendég volt a napsütés a Presena gleccseren
Olaszországban már hetek óta lehetett tudni, hogy ezen a hétvégén ismét lehet síelni a
Presena-gleccseren (Tonale) és Cervinia felső részén. Az utóbbi hely az egyik legszerencsésebbek közé tartozott az utóbbi napokban lehullott hó tekintetében. A svájci oldalon (Zermatt) már eddig is lehetett síelni, hétvégén nemzetközivé válik a síterep. Tonale rendszerint már októberben ki szokott nyitni, vagy legkésőbb Mindenszentek napján. Ez az idén elmaradt, de az eheti havazás után egy kilométer pályával várják a síelőket.

Solda, Dél-Tirol, tegnap
Solda, Dél-Tirol, tegnap
A harmadik hétvégén nyitó olasz pálya, a 3000 méter feletti síelést kínáló dél-tiroli Solda (Sulden) síterepe lesz, ahol már az új liftet is lehet használni.

Verbier (CH), így készítették a pályát hétvégére
Verbier (CH), így készítették a pályát hétvégére
Svájcban két új tereppel lehet számolni a hétvégén. A méteres havazásnak köszönhetően a tervezettnél három héttel hozta előre a nyitást a nyáron saját magát lábon lövő Verbier. Talán a síelők visszacsábítása miatt is szükséges a korai nyitás.

Csak egy héttel később nyitott volna a másik svájci síterep, Andermatt. Nem kell most már várni, köszönhetően a héten lehullott 150 cm hónak.

Ausztriában most ellentétesen alakulnak dolgok. A múlt hétvégén nyitva tartó síterepek közül, Planai, Reiteralm, Loser, Leogang és Kitzbühel, csak az utóbbi tervezi a nyitást erre a hétvégére. Itt hétközben a meleg szél jelentősen rontott a pályák minőségén, így a többiek nem tudnak kinyitni. Azonban továbbra is lehet Ausztriában síelni ezen a hétvégén, hiszen a gleccserekben nem tett kárt a meleg. Ide friss hó is érkezett, és ha az időjárás is kedvező lesz, elmaradnak a széllökések, akkor az összes gleccser nyitva tart a hétvégén.

Sölden, a hétvégén újabb pályákkal bővül a kínálat
Sölden, a hétvégén újabb pályákkal bővül a kínálat
Érdekesség, hogy a közeli Hochkar is úgy készült, hogy november 8-tól bármikor tudjanak üzemelni, ha szükséges. Úgy szervezték meg az előkészületeket, hogy startra készen, kedvező feltételek esetén bármelyik novemberi hétvégére ki tudnak nyitni. Erre sajnos itt még egy kicsit várni kell, reméljük nem a hivatalos decemberi idénynyitóig. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.