Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új szlovák klasszis síelő: jó kis verseny lesz Jasnán

2015.12.14. Bata Attila

Vasárnap nemcsak a szlovákok lepődtek meg, hanem az egész sívilág. Petra Vlhová, egy 20 éves liptószentmiklósi lány, élete első szlalom világkupa versenyét nyerte Svédországban. Egy másik szlovák, Zuzulová is remekül teljesít az idén. Az már biztos, hogy a márciusi futam Jasnán elég izgalmasnak ígérkezik.
A szlalom királynője, az amerikai Mikaela Shiffrin, térdsérülést szenvedett az edzésen és hazautazott. Ez pedig azt jelentette, hogy a legutóbbi öt verseny győztese nem áll rajthoz, így megnyílt a lehetőség a többiek számára. Ezzel egy fiatal szlovák lány élt a legjobban.

Vlhová idei éve eddig meseszerű. Az első aspeni futamon 46-os (!) rajtszámmal indult és 11. lett. Egy nappal később már 25-össel indult és hetedik lett. Vasárnap a 19-es rajtszámot kapta és már meg is nyerte a versenyt.

A verseny után azt nyilatkozta, hogy az első futam volt élete legjobb csúszása. De az első futam után egy nagyon nehéz időszak következett. Első helyről várni a folytatást, kivárni, amíg az összes ellenfél lecsúszik és utolsónak elindulni. Ez gyakran még a rutinos síelőket is megviseli, nem beszélve olyanokról, akik először kerülnek ilyen helyzetbe.

A második futamban sem omlott össze, az előnyét megtartotta és Zuzulová után ő lett a második szlovák alpesi síelő, aki világkupa futamot tudott nyerni. A 11 évvel idősebb Zuzulová a hatodik helyen végzett.

Vlhová liptószentmiklósi születésű, gyermekkorát az Alcsony-Tátrában töltötte, így teljesen hazai pályán versenyezhet március első hétvégéjén Jasnán. Arról nem is beszélve, hogy tavaly ezen a pályán lett junior világbajnok. A szlalom világkupában Vlhová most a harmadik, Zuzulová az ötödik helyen áll. Ezek a sikerek a lehető legjobbkor jöttek a jasnai futamok szervezőinek, pont időben, hiszen nemrég kezdték meg a jegyek értékesítését.

Kép: Petra Vlhova / Facebook
Kép: Petra Vlhova / Facebook
A szlovákok tehát két klasszisuknak is szurkolhatnak március 6-án, amikor több mint 30 éves szünet után a világkupa sorozata visszatér Jasnára.
KOMMENTEK
százas | 2015.12.15. 11:03
Mi is ott leszünk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.