Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok az 5 tiroli gleccseren

2008.09.12. 2008.09.22. sielok.hu | frissítve: 2008.09.22.

Tovább folytatódnak a fejlesztések az öt tiroli gleccseren és a régióba látogató magyar vendégek száma dinamikusan növekszik - tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, melyet Sölden, Hintertux, Kaunertal, Pitztal és Stubai képviselői tartottak Budapesten.
Stubai csúcspanoráma
Stubai csúcspanoráma
Az öt tiroli gleccser képviselője a budapesti Citadellán rendezett sajtótájékoztatón számolt be a 2008/2009-szezonra megvalósuló beruházásokról. Az osztrák turisztikai szakemberektől pontos adatokat kaptunk a magyar vendégek számának alakulásáról is.

MAGYAR VENDÉGEK TIROLBAN

Az elmúlt télen már 84.000 magyar vendégéjszakát mutattak a statisztikák, ami az előző télhez képest ez 17%-os növekedést mutatott. Az elmúlt 5 évben megduplázódott a magyar üdülővendégek száma, 2007-ben már 20.808 vendég érkezett az öt tiroli gleccserre Magyarországról. A magyarok legkedveltebb gleccsere Sölden, melyet a Tux követ.

A tartomány egész évben 40 millió vendégéjszakát könyvelhetett el, amelynek a 60%-át a téli turizmus adta. A tiroli régió turisztikai jelentőségét mutatja az az adat is, hogy Tirol az osztrák vendégéjszakák mintegy 40%-át tudhatja magáénak.

ÚJDONSÁGOK A 2008/2008-ES SZEZONBAN

Sölden
A Giggjoch csúcsától induló régi 3 üléses liftet mintegy 8 millió eurós beruházással egy új kétsebességes, buborékos, 8 személyes ülőliftre cserélték le. Ezzel egy időben a Giggjoch éttermet teljesen átépítették: az új épületben helyet kapott egy tiroli fogadó, két önkiszolgáló étterem, valamint egy szabadtéri rendezvényaréna fagylaltbárral és színpaddal. A két beruházás összértéke mintegy 16 millió euró! Kaunertal
2008 novemberétől a Karlesjochbahn névre keresztelt új nyolcszemélyes, ülésfűtéssel rendelkező kiskabinos liftet vehetik igénybe a sízők: a 6 millió eurós költségvetéssel épült lift a Weißsee étteremtől fog indulni (2750 m), ahonnan kevesebb, mint 5 perc alatt kapaszkodik fel a 3100 méter magasban lévő hegyállomáshoz. A tervek szerint a lift minden évszakban működni fog: míg szeptembertől júniusig a sízők az új pályaszakaszokat fedezhetik fel (kék, piros és fekete), addig nyáron a túrázók használhatják a liftet. A lift felső állomásától pár perces sétára található a "3-Ländereck", azaz a hármashatár sarok, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk osztrák, olasz és svájci hegycsúcsokra. Pitztal
Erre a szezonra a komfortérzet fejlesztését tűzték ki célul. Ehhez nagyban hozzájárul a nemrégiben felépített új kabinos, ülőszékes lift, valamint az új energiatakarékos étterem. Bővebb infó ebben a cikkben.

Stubai gleccser
A Stubai gleccser a szezonban az új Daunschartein húzólifttel lepi meg a vendégeket, mellyel két új, széles gleccsersípályát érhetünk el. A Schaufeljoch hegyállomástól 10 perces gyalogútra, 3200 méteres magasságban található az új "Top of Tyrol" elnevezésű csúcskilátó, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul a szemlélődők elé. A fejlesztések költségei 10 millió eurót tesznek ki. Hintertux
A téli szezonra elkészül a "Gletscherbus 1" névre keresztelt funitel típusú kiskabinos lift, amely a parkolótól szállítja az utasokat a 2100 méteren elhelyezkedő Sommerbergalm központhoz. Ez a modern lift a korábbi 4 üléses kiskabinos felvonót váltja le, amely nemcsak gyorsabb az elődjénél, hanem a dupla acélsodronynak köszönhetően szeles időben is üzemelni tud! Ezzel az építkezéssel elkészült a Gleccserbusz teljes vonala, így az 1-es 2-es és 3-as vonal segítségével percek alatt feljuthatunk a Gefrorene Wand 3250 méter magas csúcsára! Az idei beruházásra 15 millió eurót költöttek a fejlesztők.

WHITE 5 - KÖZÖS BÉRLET AZ 5 TIROLI GLECCSEREN

A múlt szezonban történt sikeres új bérlettípus bevezetése után a tiroli gleccserek idén is közös síbérletet adnak ki. A síbérletek érvényessége 10 nap, amelyet 2008. október 1. és 2009. június 1. között tetszőlegesen használhatunk fel. Aki "White5" bérlettel rendelkezik, azt rugalmasan használhatja fel, ugyanis a nyolc hónapos érvényességi időn belül összesen 10 napot tölthet el az öt gleccser területén. A napokat nem kell egybefüggően igénybe venni, így több párnapos síelésre is felhasználható. A teljes csomagban az öt tiroli gleccser 314 kilométer tökéletesen kialakított lesiklópályát kínál. A 10 napos "White 5" síbérlet ára 298 euró (kb. 70-75 000 Ft). Október 1-től mind az öt gleccserfelvonó pénztáránál megvásárolható.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.