Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságokkal készül a Sípark a következő síszezonra

2014.12.21. Sípark.hu

A tavalyi rövid szezon ellenére idén is tovább folynak a fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban. Ebben a szezonban mintegy 35 millió forint értékben költünk különböző fejlesztésekre. Bízunk abban, hogy kétszer egymás után nem lesz gyenge a tél.
Az előrejelzések szerint az év végén végre megérkezhet a hideg levegő. Addig is Karácsony után december 27-től mindenkit szeretettel várunk a Hóhatár Hüttében és egy csúszásra a fiatalokat a műanyag tubing pályán.

A 2014/2015-ös szezonra új Doppelmayr korongos sífelvonóval várunk mindenkit, így plusz 700 fő/óra kapacitástöbblettel bővül a Sípark. A harmadik Doppelmayr márkájú síliftünk, a meglévő kis Tatra Poma korongos felvonó mellé kerül. Ezzel duplájára nő a 200 méter hosszú tanuló pályánk kapacitása, így a síoktatáson résztvevők is szinte sorbanállás nélkül csúszhatnak. A két különböző, egymás mellett lévő tárcsás sífelvonó kiváló lehetőség, hogy a kezdők elsajátítsák a merev vonszolórudas, és köteles vonszolók használatát is. Sajnos a felvonó környezetvédelmi engedélyezése, több mint egy évet váratott magára, így az idei szezonra valósulhat csak meg a beruházás.

Új, legmodernebb SKIDATA EASYGATE beléptető kapukat helyezünk el a 6-os tanulópálya aljában. Ezeket egy speciális, Svájcból érkező konzolra fogatjuk fel. A beléptető kapuk nem talpakon állnak, hanem egy konzolról lógnak le. Ez a megoldás még Európában is ritkaságszámba megy, elsősorban az észak-amerikai síparadicsomokban, például Aspenben találhatunk ilyen megoldást. Amikor jön ratrak az egész kiforgatható lesz, így biztosítva a tökéletes hóminőséget a kapuk alatt, valamint a kezdők könnyed áthaladását.

A jobb hóelosztás érdekében két új hóágyú csatlakozási pontot hoztunk létre az oktatóteraszokon.

Rendkívül fontos, hogy a nem mozdítható tereptárgyak szivacsburkolatot kapjanak. Idén lecseréltük ezek egy részét és még többet szereltünk fel a síelők biztonságának érdekében.

A hütte és a körbár hangosítása is megújul. Az osztrák hüttékben elterjedt Bose, központi vezérlésű hangrendszer került kiépítésre a vendéglátóterekben, teraszokon.

Bizony egy évtized néha sok. Eljárt a 2004-ben épült nagy hidunk fakorlátja felett az idő, így új, vaskos szibériai fenyő hídkorlátok készültek. A földben is tönkrement néhány hóágyú- és közművezeték. 

Ezeket cserélni kellett. Folytattuk a karámok cseréjét, festettünk, javítottunk, karbantartottunk, fenyőket ültettünk.

A Síparkban 2015. január 29. és 31. között tartják meg a Hófesztivált.
KOMMENTEK

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.