Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ukrán havazás: 430 településén nincs áram

2016.11.13. MTI

Vasárnapra virradóan leesett a hó Ukrajna nyugati felében, a havazás következtében már kilenc megye 430 településén nincs áram - közölte Hennagyij Zubko regionális fejlesztési miniszter.
Ternopil városa
Ternopil városa
Korábban az állami katasztrófavédelmi szolgálat még arról adott hírt, hogy hat megyében 275 településen szakadt meg az áramellátás.

A hivatal tájékoztatása szerint a szakemberek folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. A kimaradást az okozza, hogy a hófúvások és a havas esők miatt helyenként működésbe lépett az elektromos vezetékek biztonsági rendszere, és leállította az áram továbbítását.

Rengeteg a baleset az ukrán utakon
Az áramszünet Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Zsitomir, Vinnicja és Voliny megye településeit érintette elsőként. Később áramkimaradásokat jelentettek Kárpátalja, Lviv és Csernyivci megyékből is. Az állami útfelügyelet közlése alapján a helyzet Ternopil megyében a legsúlyosabb, ott a települések 90 százalékában nincs áram, a szél pedig helyenként 40 centiméteres hótorlaszokat épített az utakon.

Ternopil városa
Ternopil városa
Az országos meteorológiai szolgálat négy napig tartó heves havazást és hófúvásokat jelzett előre az országban.

A fővárosban, Kijevben szombat éjjel óta esik a hó, a szél is feltámad időnként és visszahordja az utakra a már eltakarított havat. Kijev vezetése úgy döntött, hogy hétfő reggeltől a kamionok és a teherautók nem hajthatnak be a fővárosba. Kijevben áramszünetről, közlekedési fennakadásokról egyelőre nem érkezett jelentés. Utóbbi nyilván annak köszönhető, hogy vasárnap gyér a forgalom a kijevi utakon. A meteorológiai szolgálat hétfőre azonban az időjárás további romlását, a havazás folytatódását és hófúvásokat jelzett a fővárosban. A hatóságok kérték a kijevieket, hogy lehetőleg ne üljenek autóba, inkább tömegközlekedéssel utazzanak.

Ivano-Frankivszk megyében hétfőre és keddre tanítási szünetet rendeltek el az iskolákban.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.