Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Unió: Ausztria ne korlátozza a külföldi síoktatókat!

2014.07.13. sielok.hu

Az Európai Unió felszólította Ausztriát, hogy jogszabályait hozza szinkronba az uniós alapelvekkel, vagyis biztosítsa a munkavállalók szabad munkáját. Ezúttal az unióból érkező síoktatók miatt, akiket két tartományban (Tirol és Stájerország) ér negatív megkülönböztetés.
A figyelmeztetést ugyan Ausztria kapta, de igazából csak két tartományból érkezett olyan panasz, amely azt igazolja, hogy az osztrákok törvényileg is nehezítik a külföldi (pontosabban az uniós országokból érkező) síoktatók munkavállalását. A múlt hét csütörtökön közzétett hirdetmény szerint a többi tartományban nem találtak kivetni valót.

Tirollal kapcsolatban az a legfontosabb kifogás, hogy a külföldi (uniós) síoktatók ugyan szabadon dolgozhatnak és oktathatnak, de csak a Tirolon kívüli vendégeket. A jelenlegi rendelkezés szerint tiroli (helyi) tanítványokat külföldi oktatók nem taníthatnak.

Szintén kifogást emeltek a stájer törvények ellen. Itt az a kifogás, hogy Stájerország nem ismeri el a speciális uniós bizonyítványokat (pl. telemark oktató, mozgássérültek oktatója vagy sífutás-oktató). Hiába van az uniós oktatónak ilyen speciális jellegű képesítése, addig őket sem taníthatja, amíg nem rendelkezik általános síoktatói végzettséggel.

Az Európai Unió két hónapot adott az osztrákoknak a szabályok harmonizációjára. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az ügyet az Európai Bíróság elé viszik.

KOMMENTEK
Kanyarsíklub Replaci | 2014.07.14. 13:48
És Franciaországot vajon miért nem szólítják fel?
Lackó | 2014.07.15. 14:30
Laci! Ők lesznek az utolsók, ez tudható előre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.