Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: olyan hideg lett, hogy beindították a hóágyúkat

2014.09.20. Bata Attila

Szokatlanul hideg lett az időjárás az Egyesült Államok észak-keleti részén. Tegnap több évtizedes hidegrekordok dőltek meg. Szeptember közepén errefelé még szokatlan a fagypont alatti hőmérséklet. Néhány síterep kihasználta az alkalmat és letesztelték, hogyan működnek a hóágyúk.
Az NWS (National Weather Service) az alábbi értékeket mérte péntek reggel az USA keleti részén. Volt, ahol beállították minden idők leghidegebb napi rekordját, és volt, ahol még ennél is hidegebbet mértek. A Fahrenheit skálán 32 fok felel meg 0 Celsiusnak. A 21°F mínusz 6 fokot, a 26-27°F mínusz három fokot jelent átszámolva.

Péntek reggeli fagyok (National Weather Service)
Péntek reggeli fagyok (National Weather Service)
Főleg New York állam északi részén és Maine államban van most szokatlanul hideg. Szintén Maine államban találhatóak a keleti part legismertebb síterepei, amelyek kihasználták a hirtelen jött hideget és tesztelték, hogy rendesen működnek-e a hóágyúk.

Sunday River tesztel
Sunday River síterepe (240-963 m) 32 hóágyúval lőtte az egyik pályát. Tavaly egészen október közepéig kellett várniuk, hogy tesztelhessék a hókészítő rendszert.

Kép: Sugarloaf Mountain
Kép: Sugarloaf Mountain
Sugarloaf (426-1286 m) síterepén még a táblázatban feltüntetettnél is hidegebb volt, a közel mínusz 8 fokos (18°F) hidegben 15 hóágyút próbáltak ki péntek hajnalban. 

Amerikában általában október közepén kezdődik a síszezon. Az első síterepek, amelyek már folyamatosan nyitva tartanak, a nyugati országrészben, Colorado államban találhatóak.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.