Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rengeteg újdonsággal nyit Val Thorens a hétvégén

2010.11.18. Bata Attila

Rengeteg újdonsággal nyit Val Thorens a hétvégén November 20-án, egy héttel a tervezett időpont előtt, megnyitja pályáit a franciaországi Val Thorens, Európa legmagasabban fekvő sífaluja. Az idei szezont új pályákkal, felújított lifttel és számos újdonsággal kezdik a Három-völgyben, amelyekből összegyűjtöttünk egy csokorra valót.
Elég panaszkodósra sikerült az előző szezon, a válság miatt a várt külföldi vendégek nagy része nem jött el. A szezon előtti foglalásokból már lehet látni, hogy az idei tél jobbnak ígérkezik, de még mindig nagyon messze van a válság előtti számoktól. Túlságosan aggódni azért mégsem kell, hiszen a világ legnagyobb sírendszerének (Les 3 Vallées) egyik legfelkapottabb részéről van szó.

Új pályák épülnek, szinte minden színben

Az előző szezon egyik nagy dobása volt, hogy külön hegyoldalt alakítottak ki a kezdőknek, ahol képességüknek megfelelő pályákon gyakorolhattak. Ezen a részen ingyen lehetett síelni, így ezért a szolgáltatásért nem kellett megvenni a teljes síterepre érvényes bérletet. A területet az idén továbbfejlesztik, két új zöld pályával (Musaraigne és Campagnols) bővül a kínálat. Ezek közül az első szinte teljesen lapos, de az első lépésekhez ideális, a második pálya pedig 'Z' alakú, ahol a fordulókat lehet majd gyakorolni.

Kék pályából is építenek egy újat. A L’Eterlou pályának köszönhetően most már a kezdők is könnyen lecsúszhatnak a Grand Fond Funitel lifthez, amely felviszi őket a csodás panorámát nyújtó, 3000 méter magas Col de Rosaël csúcsra. Új pályát építenek a haladók részére is a Plein Sud oldalon, itt a Les Chardons nevű piros pályát alakították ki a gyakorlottabb síelők részére.

Parkőrülteknek jó hír, hogy a 2 Lacs részen található hatalmas snowpark tovább bővül. Az idén újabb elemeket helyeznek el, a szervezők gondoltak a kezdőkre és a haladókra is, így különböző nehézségű elemek várják a síelőket. A kezdők része kissé kibővül, így már 88.000 négyzetméteren lehet ugrálni a tavalyi hetvenezerrel szemben.

A Cime Caron liftet felújítják az idén

A Cime Caron lift egy népszerű nagykabinos lift Val Thorensben. Az 1982-es átadásakor a világ legnagyobb kabinos liftjének számított, azóta már többször korszerűsítették. Először 1997-ben újították fel a felvonót, majd tíz évvel később a hegyállomás épülete kapott teljesen új dizájnt.

Az idén a hatalmas kabinokat cserélik le. Kényelmesebb és modernebb kabinokban utazhat a lift 150 utasa, de mindenekelőtt a kilátás lesz sokkal jobb, köszönhetően az új kabin panorámaablakainak. A 2,1 kilométeres úton a lift majdnem 900 méter szintkülönbséget tesz meg, és közben akár ezer csúcsot lehet látni a lift ablakaiból.

Új bérletek nem-síelőknek is

Általában mindig van valaki a társaságban, aki nem síel, rájuk is gondolt a síterep. Az új "Három az egyben" bérlettel lehet szánkózni Franciaország leghosszabb szánkópályáján. A rajt 3000 méteren, a cél 700 méteren, és körülbelül 45 percig tart egy csúszás. Aki túrázni akar, az a fontosabb nyolc liftre is érvényes bérlettel kezdheti meg a túrát, vagy jöhet le a nap végén. Harmadiknak, a bérletesek használhatják a síterep két uszodáját, fürdőit, és szaunáit. A hatnapos bérlet 111 euróba kerül.

Nyitás november 20-án

Hétvégén már síelni lehet Val Thorensben és a Három-völgyben. A tervek szerint 140 kilométernyi pálya várja majd a síelőket az első hétvégén, mindez kedvezményesen, 22 eurós napijegyekért. Az üzemeltetők szerint a múlt heti havazás után felpörgött a weboldaluk forgalma, számos foglalás érkezett a nyitó hétvégére. Az első hétvégén megtartják a szokásos síléc és snowboard teszteket is. A világ 15 legjobb felszerelésgyártója hozza el termékeit, amelyet mindenki ingyenes kipróbálhat. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Európa egyik leghóbiztosabb síterepe 2011. május elején zárja kapuit.

KOMMENTEK
Petkovics | 2010.11.18. 14:08
ide megyünk január 28-tól, már nagyon várjuk:)
NÁK | 2010.11.18. 20:05
Klassz lesz nektek, ez a hely gyönyörű! Ismeretlenül is, jó havat! :-)

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.