Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az osztrákok egyre többet költenek sífelszerelésre

2010.09.23. Bata Attila

Az osztrákok egyre többet költenek sífelszerelésre Lehet itt válságról beszélni, de a sógorokat ez nem zavarja abban, hogy még többet költsenek sportfelszerelésre. Az egyik tanulmány szerint a tavalyi évben 3,5 százalékkal emelkedett a sportszerek forgalma Ausztriában, az idei évre további 3,8 százalékos emelkedést jósolnak.
Egy osztrák fitneszmagazin szakértője szerint egyszerű a magyarázat, „ha a körülmények körülöttünk rosszabbra fordulnak, azok ellen úgysem tehetünk túl sokat. Ilyenkor az emberek sokkal jobban törődnek magukkal, a saját egészségükre legalább lehet ráhatásuk.”

Az Intersport, Ausztria legnagyobb szabadidős sportszeráruház lánca, az egész iparágon belül minden ötödik eurót itt költik el a vásárlók. Ha a különjegyzett Intersport Eybl részt is ide számoljuk, akkor az osztrák piac 37 százalékát szerezték meg. A forgalom főleg az ország régiós központjaiban található, 1000 négyzetméteres boltokban ugrott meg, ezek az áruházak kétszámjegyű növekedést produkáltak az idén.

Intersport bolt Kitzbühelben
Intersport bolt Kitzbühelben
Nem csoda, hogy a vásárlások számának emelkedése jó hatással van az üzletre is, a cég az idén további 10 új áruházat vagy kölcsönzőt nyit Ausztria szerte. Négy új áruházat adnak át Feldkirchen, Klagenfurt és Rohrbach településeken, illetve az Intersport Eybl nyit egy 2000 négyzetméter alapterületű boltot Hohenemsben. Továbbá hat új kölcsönzőt adnak át decemberig öt nívós síterepen (St. Anton, Serfaus, Bramberg, Kaprun, és Zell am See). Az új boltokkal együtt 248-ra növekszik az Intersport boltok száma Ausztriában.
KOMMENTEK
huligan | 2010.09.23. 13:53
Hozzá tenném, hogy a nagy sportszeráruházak forgalmának növekedése egyenes arányban van a minőség romlással és a "gagyi" terjedésével. Nincs is ezzel gond, mert ezt a szegmenst is le kell fedni... csak ne akarjanak átverni...
Stani | 2010.09.23. 16:45
Megjegyzem, nem árt különbséget tenni a magyar és az osztrák Intersportok közt. Egyébként Ausztriában is vannak különbségek a síkvidéki és a üdülőhelyeken található IS-ek közt, a sífalvak javára. Tavaly Kaprunban március végén és áprilisban nagyon jó kis vásárt (kesztyű&gerincvédős zsák) csináltam; kedvező áron jó minőséget.
huligan | 2010.09.23. 17:32
Igazad van Stani! Én konkrétan a nolabel (noname, nevesincs) és a saját gyártású (gyártatott) termékekre gondoltam, ahol alacsonyabb árért, jóval alacsonyabb minőséget kapsz... Nem beszélve a neves gyártók sí és bakancs típusai amik még a gyártó honlapján sem szerepelnek... Szívesn olvasnék egy cikket (statisztikát), hogyan alakult ehhez képest a (sokszor márkaspecifikus, minőségi termékeket árusító) kisboltok forgalma, profitja.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.