Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vanessa Mae megtarthatja az olimpiai eredményét

2016.01.07. Bata Attila

Vanessa Mae megtarthatja az olimpiai eredményét A világszerte ismert, thaiföldi felmenőkkel rendelkező, a svájci Zermatt-ban élő, brit állampolgár hegedűművésztől korábban elvették az olimpiai eredményét arra hivatkozva, hogy csalással jutott ki a síversenyre. Tavaly pert indított és megnyerte, a héten az Olimpiai Bizottság is visszaadta az eredményét.
Ha valaki végül is a svájci Zermattot választja lakóhelyének, akkor nagy valószínűséggel szeret síelni. Az ismert hegedűművész fejébe vette, hogy elindul a Szocsiban rendezett téli olimpián. Édesapja jogán és nevén thaiföldi színekben. Az utolsó pillanatban eléggé gyanús körülmények között sikerült teljesítenie a nevezési feltételeket, így indulhatott az olimpián.

Egy 2011-es interjú a zermatti tévében a híres helyi lakossal
Óriás-műlesiklásban végül a 67. helyen végzett, amely az utolsó hely azok között, akik a célba értek. Az is igaz, hogy a 90 indulóból 23 kiesett versenyzőt így is megelőzött. Azt mindenki döntse el, hogy mennyire síel hobbi szinten, a győztes Tina Mazétól a két futam összesítése után 50 másodperccel maradt le.

Az olimpia után a Nemzetközi Sí Szövetség megvizsgálta a gyanús szlovén versenyeket és szigorú ítéleteket hozott. Vanessa Mae-t négy évre tiltotta el a versenyzéstől és megfosztották olimpiai eredményétől. A sebtében összedobott négy szlovén verseny szervezőit is 1-2 éves eltiltásokkal sújtották.

Mae nem nyugodott bele a döntésbe és a Nemzetközi Sport Választottbíróságon (CAS: Court of Arbitration for Sport) megtámadta a döntést. A bíróság nem látta igazoltnak, hogy a síelőnek köze lett volna a szervezési manipulációkhoz, így eltörölte a korábbi döntést.

Ezen a héten a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is visszaállította Mae helyezését, így elmondhatja magáról, hogy olimpikonként versenyzett. Az idén 37 éves Mae annyira örült a döntésnek, hogy megfogadta, részt vesz a 2018-as téli olimpián is.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.