Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Váratlan havazást hozott a hétvége Kanadában

2015.08.24. Bata Attila

Még a meteorológusokat is meglepte a péntek-szombati havazás Kanadában, pontosabban Alberta tartományban. Arra lehetett számítani, hogy a 24-27 fokos meleg enyhülni fog, a csapadékot is előre jelezték, de az eső helyett váratlanul a havazás érkezett meg. A hó gyorsan elolvadt, a télre még itt is várni kell.
Calgaryban 27 fokról csökkent a hőmérséklet fagypont környékére és havazott a város környékén. A városlakókat ez nem érte váratlanul, errefelé szinte minden hónapban havazik legalább egy kicsit. A hegyekben ennél jóval több hullott. Az ismertebb síterepek és nemzeti parkok (Lake Louise, Sunshine Village, Banff és Jasper) hegycsúcsai szépen befehéredtek. Lake Loiuse síterepén már 2000 méter felett havazott, 2900 méteres magasságban körülbelül 20 cm hó hullott.

Augusztusi csúszás Kanadában
Az igazán bátrak egyből nekivágtak a hegynek, hiszen vonzó lehet egy nyári csúszás. A 2206 méteres magasságban található Highland Pass Kanada legmagasabb hágója, ahová burkolt országút vezet. A fenti videóban innen indulnak a vállalkozó deszkások az augusztusi csúszásra.

Sunshine Village (Kép: Sunshine Village - Facebook)
Sunshine Village (Kép: Sunshine Village - Facebook)
A váratlan havazás tényleg csak egy szösszenet volt a nyárban, a csütörtöki meleg után érkezett a havazás, majd szombattól fokozatosan emelkedett a hőmérséklet és hamarosan az időjárás is visszatér a nyári, 25 fokos értékekhez.

Lake Louise - Facebook
Lake Louise - Facebook
Az előző héten az USA (Colorado, Montana) magasabb hegyeiben is havazott. Számos síterep már elindította a nyitás előtti 100-napos visszaszámlálást. Természetesen ez inkább marketing fogás, a pontos szezonkezdet még elég bizonytalan, az akció azonban arra jó, hogy a síelők figyelmét felkeltsék, beinduljanak a szezonbérlet eladások és a szállásfoglalások.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.