Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Bledi-tó
Aktív szálláscsomagok a festői Bledi-tó környékén!
Kreischberg - Murau
Aktív nyári üdülés Murau városkában és Kreischbergen
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Végre átadták az új lanovkát Szlovákiában

2017.03.14. | Szerző: Batus
Az idei szezonban két új lanovkát építettek a szlovák síterepek. Ebből az elsőt Chopok déli oldalán decemberben még időben át is adták. Ugyan a másik lift is elkészült Oravská Lesná (Erdőtka) síterepén, azonban az engedélyezések miatt hónapokig nem történt semmi, hogy aztán a szezon végére átadhassák.
Orava Snow síterepe Oravská Lesná közelében található a zsolnai járásban, a magyar határtól kissé messze, fenn északon, egészen a lengyel határ közelében. Egynapos síeléshez kissé messze van, közelebb is találunk hasonló pályákat. Többnapos síeléshez pedig sokaknak kicsi lehet a síterep. Bár, az új lift átadásával ez most változhat.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az új lifthez hasonló kapacitású, 2400 fő/órás, ülőlift már korábban is működött a síterepen. A húzóliftekkel együtt leginkább a családok és a gyerekek kedvelték enyhe lejtésű pályái miatt. Az új lift, a Kohútik, már egy meredekebb hegyoldalra visz fel, ahonnan piros pályákon lehet visszatérni a völgybe. Korábban itt egy húzólift üzemelt. Egyfajta alternatíva a szülőknek, ha megunták a laposabb pályákat és egy kicsit "izmosabb" csúszásra vágynak.

A hegyoldal meredekségére való tekintettel még októberben helikopterrel emelték be az új lift tartóoszlopait. Akkor még senki sem gondolta, hogy semmi sem lesz a tervezett decemberi átadásból. A lift ugyan időben elkészült, de csak találgatni lehetett, hogy mikor használhatja a nagyközönség. A csúszás okairól nincs pontos információnk, de az biztosnak látszik, hogy az engedélyeket nem kapták meg időben.

Sokan már letettek róla, hogy még az idei szezonban beindulhat az új lift, amikor a síterep február 20-án közölte, hogy március 9-én végre elindíthatja a liftet. Az ígéretből valóság lett, és az előző hétvégén már üzemelhetett is az új lift.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 36 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...