Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering és Zágráb a két legközelebbi verseny jövőre

2012.06.02. Bata Attila

Semmering és Zágráb a két legközelebbi verseny jövőre A FIS véglegesítette a jövő évi alpesi VK versenynaptárát. A versenyzőket ötször láthatjuk Ausztriában, december végén a hölgyeket a közeli Semmering pályáin is. Egy hosszú tradíció ér véget jövőre, az egyetlen hagyományos kombinációs verseny, Kitzbühelben, már nem számít a pontversenybe.
Elkészült a 2012/2013-as szezon versenynaptára, túl sok meglepetés nincs benne, de van egy-két érdekes részlet. Összefoglalva: jövőre 19 helyszínen 36 versenyt rendeznek a férfiak számára (9 lesiklás, 5 Super-G, 8 óriás-műlesiklás, 6 szlalom, 2 szuper-kombi, 2 városi verseny és egy csapatverseny). A hölgyekre 20 helyszínen 36 verseny vár (8 lesiklás, 7 Super-G, 9 óriás-műlesiklás, 9 szlalom, 2 szuper-kombi, 2 városi verseny és egy csapatverseny).

A szomszédos Ausztriában idén öt futamot rendeznek. Hagyományosan itt kezdődik a szezon a söldeni gleccseren (október 27/28.), és idén ismét rendeznek női versenyt december végén Semmeringen. Ezen felül, februárban két hétig Schladmingra figyel a világ, hisz itt rendezik a világbajnokságot.

Egy 1931 óta tartó hagyomány érhet véget jövőre. A világ egyik legjobban várt versenyének tekintett kitzbüheli három nap programja átalakulhat. Kitzbühel igazi bajnoka, aki a szombati lesiklás és a vasárnapi szlalom alapján a legjobb volt, és ennek az eredménye eddig még számított a versenybe. Jövőre a FIS csak Super-G és szlalom kombinációkat szeretne látni, így a hagyományos kitzbüheli kombi eredményeiért nem jár VK pont. A program is átalakul, a pénteki Super-G helyett szuper-kombi versenyt (Super-G és szlalom) rendeznek jövőre. A csúcsversenyt, a lesiklást továbbra is szombaton rendezik. Ezek a tervek még nem véglegesek, hiszen a FIS kongresszusról betegsége miatt hiányzott a férfi szakág döntéshozója, Günter Hujara. Végleges döntés ősszel várható, de az osztrákok már érzékelhetően belenyugodtak a változásokba.

Érdekesség, hogy a tavalyi kelet-európai versenyek az idén kimaradnak. Nincs verseny a 2014-es olimpia színhelyén Szocsiban, és a bulgáriai Banszkóban sem. Sőt, idén nincs csehországi verseny sem, ahol két éve Maria Riesch nyilvánosan kiakadt Lindsey Vonn miatt. A moszkvai város verseny azonban bennmaradt, és a tavaly elmaradt újévi müncheni városi versenyt is újra betervezték. München után január 4-én és 6-án ismét a magyar határhoz közel versenyeznek, a horvát főváros, Zágráb melletti hegyen.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.