Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Viaszba öntötték Hermann Maiert!

2011.09.13. Lipiczky Ágnes

Viaszba öntötték Hermann Maiert! Nagy megtiszteltetés érte Hermann Maiert, minden idők egyik legjobb alpesi sízőjét, akinek viasz-szobrát ezen a hétvégén állították ki Madame Tussauds bécsi múzeumában.
Öt hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a bécsi Madame Tussauds múzeum, amelynek legújabb "főhőse" a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Hermann Maier viasz-szobra. Az élethű Herminátort ezen a hétvégén állították ki a múzeumban, így Renate Götschl és Franz Klammer után ő lett a harmadik alpesi síző, akiről ilyen formában is megemlékeznek Ausztriában.

"Társadalmi kérések alapján igyekszünk prominens személyiségeket bemutatni a múzeumunkban. Nem kérdés, hogy Hermann Maier a legújabb kiállítottunk, hiszen ő az egyik legjobban ismert és kedvelt sportoló egész Ausztriában" – mondta Arabella Kruschinski, a bécsi Madame Tussauds múzeum igazgatója.

Herminátor már tavaly szeptemberben találkozott a művészekkel, akiknek közel három órán át ült modellt. Ezen idő alatt nem kevesebb mint ötszáz pontos mérést végeztek el a versenyző arcán és testén, valamint több száz fotót készítettek annak érdekében, hogy a legapróbb részleteiben is pontos, hű mását készíthessék el viaszból.

"Most már tudom, hogy milyen az, amikor mindened fel van vaxolva. És természetesen örülök, hogy láthatom milyen jóképű fickó vagyok" – mondta Maier, aki a 2007-es arei világbajnokságon viselt síruhájában lett megörökítve a viasz-szobron.
KOMMENTEK
vasssy | 2011.09.13. 08:58
Mondjuk én nem örülnék, ha még életemben viaszba öntenének. Úgyhogy a következő 90 évben ne is próbálkozzatok ilyennel! :-)
huligan | 2011.09.13. 22:35
Aranyba kellene, nem viaszba...
Töri-074 | 2011.09.14. 09:12
Úgy-úgy, aranyba:-) jó az árfolyam!
rethy | 2011.09.15. 11:54
Nem csak kíváló sportoló, de még a humora is jó...
hoppaa | 2011.10.04. 11:28
Ha valaki megérdemli, akkor Ő igen :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.