Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó a mentésről: fiú a síliftről, 10 méter magasból

2016.09.06. Bata Attila

Rendkívül szerencsés eset történt a hétvégén az új-zélandi Mt. Hutt síterepén. Egy 11 éves fiú a szüleivel együtt ült be az ülőliftre, de a fiú kicsúszott a biztonsági korlát alatt. A szülei a kabátjánál fogva tartották 10 méter magasan. A videóban is látható, hogy milyen szerencsés véget ért a szerencsétlen liftre szállás.
Az alábbi videókban az látható, hogy a lift biztonsági korlátja alatt kicsúszott fiú, a föld felett kb. 10 méter magasan kapálózik. Közben szülei megpróbálják a kabátjába kapaszkodva megakadályozni, hogy kiessen a liftből. A pályamunkások gyorsan kapcsoltak és a közeli liftoszlopra tekert, az esetleges ütközések erejét csillapítandó matracot gyorsan leszedték az oszlopról, és a fiú alá helyezték. Innentől fogva már csak a szülőknek kellett elengedni a kabátját és a fiúnak pontosan a matracra érkeznie. A mentőakció olyan jó sikerült, hogy a fiú mintha semmi sem történt volna, lecsúszott a lift aljára és már be is állt a sorba.

A baleset oka az volt, hogy beszállásnál nem sikerült időben lezárni a biztonsági korlátot. Ahogy az édesapa bevallotta, az sem biztos, hogy a legjobb döntést hozta, hogy az indulás óta tartotta a fiát. Elmondása szerint akár korábban is elengedhette volna, amikor a lift még a talaj közelében közlekedett. A liftet később sikerült leállítani, a fiú körülbelül másfél percet lógott a levegőben. Szerencsére az ijedtségen kívül komolyabb baj nem történt.

Videó a mentésről, ugrás kb. a 10. másodpercben
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.