Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: a sílift üléséből kicsúszott gyermek mentése

2018.03.07. Bata Attila

Az alábbi eset még február 18-án történt az amerikai Indiana államban található Perfect North Slopes nevű síterepen. A lift üléséről lecsúszó gyermek szerencsés megmenekülését mutató videó azonban csak az utóbbi napokban került nyilvánosságra az internet oldalain.
Ahogy a videón is látható, egy anyuka két gyermekével utazik egy ülőliften. Az édesanya a szék legszélső ülésén foglal helyet, tőle balra pedig két gyermeke ül egymás mellett. Az anya melletti gyermek valamilyen okból kezd lecsúszni a székről. Az anya egyik kezével a lift ülésébe kapaszkodik, a másik kezével próbálja gyermekét a liften tartani. A másik gyermek is elég kitekert pózban kapaszkodik a liftbe.

A videón is hallható az anya segélykiáltása, amely után a síterep dolgozóinak sikerült a liftoszlopokra tekert biztonsági szivacsot ponyvaként kifeszíteni. Végül sikerült rábeszélniük az édesanyát, hogy engedje el a gyermekét. A jelenetet kamerázó, az előző liften utazó síelő szerint körülbelül 20-25 láb (kb. 6-7,5 méter) magasságból ért földet a gyermek.

Az édesanya megbizonyosodott róla, hogy gyermekének nem esett baja, közben a másik gyermek is visszaküzdötte magát normális ülőtartásba, így a lift újraindulhatott és mindenki fellélegezhetett. 
KOMMENTEK
minerel | 2018.03.07. 09:02
De baszki, hogy lehet abban az országban védőkorlát nélkül üzemeltetni egy liftet? Ott ahol minden apró cseprő dologért pereskednek...
Viri | 2018.03.07. 09:44
Akkor jól látom, és nem hiszem el, hogy védőkorlát nélküli az ülőszékes felvonó! Az USA-ban van ilyen, ahol - mint minerel is írta - mindenért pereskednek?!
Peter Demeter | 2018.03.07. 13:23
Az USA-ban meglepően régi felvonók vannak üzemben.
Szali | 2018.03.07. 23:50
Ilyenkor nem lenne egyszerübb és ésszerübb hátramenetben , lassan lehozni a széket? A magasság is csökkenne , és lehet hamrabb lent lenne az illető...
Esyter | 2018.03.09. 18:21
Ez az ósdi, biztonsági korlát nélküli ülős felvonó döbbenetes... Ennyit a fejlett USA-ról. Ilyennek sehol Európában nem adnának működési engedélyt.
Stani | 2018.03.09. 19:41
.. Pedig adnak :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.