Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vonn kalapáccsal verte a kötését, majd elnézést kért

2016.02.21. Bata Attila

Nagyon komoly tétje volt a hétvégi női alpesi világkupa futamoknak. Pénteken Lindsey Vonn léce leoldott az egyik kanyarban, így kiesett és hátrányba került a pontversenyben. A verseny után olyan dühös volt, hogy kalapáccsal verte szét a kötését, majd később bocsánatot kért sportszergyártóitól.
Szoros a csata Lindsey Vonn és Lara Gut között, minden megszerzett pontnak nagy a jelentősége. A pénteki lesikláson is mindenki árgus szemekkel figyelte kettőjük csatáját. Az egyik kanyarban, nagy sebességnél és rendkívül buckás részen, Vonn egyik léce magától leoldott, majd Vonn bukott és kiesett. Az pedig már külön dühítő lehetett, hogy ezzel pont nélkül zárta a napot, Gut pedig megnyerte a versenyt, így 100 ponttal többet szerzett nála.

A kötés eltávolítása házilag
A verseny után Vonn kalapácsot ragadott, azzal verte szét a kötését, amely leoldotta a lécet. Az egészet videóra vették, majd az felkerült Vonn Facebook oldalára is. A videó természetesen eljutott Vonn sportszergyártójához is, a Head és a Tyrolia (a kötés gyártója) szakembereihez, akik egyáltalán nem örültek ennek.

Vonn a női mezőnyben különlegesnek számít azzal, hogy a "férfi" méretű lécekkel síel, és a többi női versenyzőhöz képest szorosabb beállításokat használ. 2009 óta Head lécekkel versenyez, 10 éves szerződés köti hozzájuk. Korábban is előfordult már vele hasonló eset, igaz, akkor nem volt ilyen nagy a tét, és nem is vette ilyen tragikusan.

Verseny közben így oldott le a léc
Az eset után elképzelhető, hogy micsoda beszélgetés zajlott le Vonn és a gyártók között. Ennek az lett az eredménye, hogy később Vonn nyilvánosan is bocsánatot kért, és az ominózus videót is eltávolította az oldalairól.

A verseny továbbra is izgalmas Vonn és Gut között az összetett elsőségért. A mai napon Gut megelőzte Vonn-t szuper g-ben, így Vonn most "csak" 23 ponttal vezet. (Az első helyért 100, a másodikért 80 pont jár). A helyzetet kissé pikánssá teheti, hogy a svájci Lara Gut az idei szezontól a Head léceivel csúszik.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.