Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonn nyerte meg a Laureus díjat

2011.02.08. Lipiczky Ágnes

Lindsey Vonn nyerte meg a Laureus díjat A férfi tenisz-világranglistát vezető spanyol Rafael Nadal, valamint az alpesi síben olimpiai bajnok amerikai Lindsey Vonn nyerte meg az idén a sportolói Oscarnak tartott Laureus-díjat. A kitüntetéseket hétfőn ünnepélyes keretek között adták át Abu-Dzabiban.
Óriási megtiszteltetés érte Lindsey Vonnt, hiszen a vancouveri téli olimpia lesiklóbajnokát, a háromszoros összetett Világkupa-győztes alpesi sízőt 2010 legjobb női sportolójának választotta a Laureus Akadémia 46 tagja. Vonn, akit harmadszor jelöltek erre a díjra, olyan világnagyságok között lett első, mint a magasugró Blanka Vlasic, a teniszező Serena Williams, Kim Clijsters vagy éppen Caroline Wozniacki.

Mivel a versenyzőnő jelenleg a garmisch-partenkircheni alpesi sí-világbajnokságon tartózkodik, így nem tudott jelen lenni az ünnepélyes díjátadón, amelynek a kétszeres Oscar díjas színész Kevin Spacey volt a műsorvezetője. Az eseményen fellépett többek között a világhírű énekes Ronan Keating, míg a meghívottak között olyan világsztárok foglaltak helyet, mint az amerikai színész Morgan Freeman. Az egyéniben díjazott Rafael Nadal és Lindsey Vonn mellett a csapat kategóriában a világbajnokságot nyert spanyol labdarúgó-válogatott lett a legjobb, míg az év visszatérője címet az olaszok motorversenyzője, Valentino Rossi érdemelte ki. A franciák legendás futballistája, Zinedine Zidane életműdíjat kapott, az év extrém sportolója kategóriában pedig az amerikai szörfös, Kelly Slater diadalmaskodott.
KOMMENTEK
vofely | 2011.02.09. 09:30
Gratulálok Vonnak, megérdemli az elismerést.
Ugyanakkor azt vettem észre, hogy a nagy világversenyek alkalmával - ilyen-olyan okokból - sajnos nem úgy "muzsikál", mint a világkupában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.