Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zauchensee és Flachau: lift kötné össze a síterepeket

2014.11.27. Bata Attila

Újabb grandiózus sílift megépítésére van esély a salzburgi tartományban. A Pongau régióban készen állnak a tervek két ismert síterep közvetlen összeköttetésére. A tervek szerint egy hét kilométer hosszú lift indulna Flachauból Zauchensee tetejére, javarészt az A10-es autópálya felett.
Flachau
Flachau
A salzburgi Sportwelt a Ski amadé egyik legismertebb régiója. Öt völgyében közel 200 lift közlekedik, és olyan síterepeket találunk itt, mint pl. Flachau, Wagrain, Zauchensee, Altenmarkt és a többiek. A középső völgyek közül a két wagrani oldalt már két évvel ezelőtt összekötötték egy nagykabinos lifttel, amely tényleg hihetetlen utazásra visz bennünket a völgy felett.

Egy völggyel arrébb is régóta téma a két oldal összekötése. A helyiek szerint ez a jövő, mármint az összekötött, nagy terepek, mint Franciaországban, ahol a síelők buszozás nélkül hatalmas távokat tudnak besíelni. Mivel Zauchensse és Flachauwinkl-Kleinarl elvileg már össze van kötve, sokig azt vizsgálták, hogyan lehet a szomszédos Flachaut és Flachauwinkl-t összekötni. A tanulmányok szerint ehhez két hosszabb és két rövidebb lift kellett volna. Hosszú tervezgetés után, úgy látszik ezt a kapcsolatot elvetették, és helyette közvetlenül Flachauból indulna egy kabinos lift a Zauchensee egyik csúcsára.

Zauchensee
Zauchensee
Az új liftre már készen állnak a tervek. A flachaui Lisa-Alm (vendéglő) mellől indulna egy hét kilométer hosszú kábel a Rosskopf csúcsára (2189 m). Ezt az utat körülbelül 20 perc alatt tennék meg a kabinok, miközben az utasok akár 300 méterrel a földfelszín felett lebegnének. A lift útvonala a két hegy közötti völgyben megépített A10-es autópálya (Tauern Autobahn) felett vezetne keresztül. Az kábelt teljes hosszában összesen öt oszlop tartaná.

Jelen pillanatban még meg sem lehet jósolni, hogy a tervekből mikor lehet valóság. Amennyiben tényleg elkészülne, akkor egy komoly összefüggő síterep jönne létre Zauchensee és Alpendorf között.
KOMMENTEK
Töri-074 | 2014.11.27. 10:32
Respect!
...ALEX... | 2014.11.27. 14:34
Már rég meg kellett volna építeni :-)
Pantherophis | 2014.11.27. 23:02
Akkor ezek szerint a Zauchensee-Obertauern összeköttetést elvetették, amiről korábban szó volt? (pl. itt: http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/o...beratauern-ket-uj-felvono... )
Vagy még az is lehet, hogy végül összejön egy OT-től Wagrain-ig tartó giga-síterep? :D
Stani | 2014.11.30. 16:19
Az erősen jegelve van, a Zauchi-Flachau összeköttetés 2 éven belül jöhet, utána Wagrain-Shuttleberg, de először Wagrainnak ki kell gazdálkodni a G-Linkes gondola összegét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.