Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: 10 fős kabinos világújdonsággal

2016.12.15. Stánicz Balázs

A szomszédos Kaprun melletti zelli sípályákon is komoly fejlesztések zajlanak, ezúttal a síparadicsomot bővítik, az északi oldalán 10 fős kabinos épül új piros pályával, mintegy 25 millió euróért. Jövőre jöhet az összeköttetés Saalbach sípályájával.
Már tavaly elkezdték, idén végeznek a Zell am See Express-re keresztelt 10 fős kabinos felépítésével, ami a síterep északi oldalán, egészen pontosan a sonnenalmi pályarendszer Salersbachkopf csúcsára szállítja a saalbachi Viehhofentől a vendégeket. Az idei szezonra a kabinos első szekciója áll üzembe, 1120 és 1920 méter között. A kabinos ülésfűtést is kap és a közel 3 kilométeres távolságot és 800 méteres szintkülönbséget 9 perc alatt teszi meg, akár 2200 téli sportolót is képes óránként szállítani. A felvonó mellé piros pálya is jár 3,3 km hosszúságban, a lejtő mellé a hóágyúrendszer is kiépítésre kerül. A Saalbach felé igyekvők ezen a sípályán, majd az azt követő freeride útvonalon juthatnak le Viehhofenig, ahonnan (egyelőre) síbuszokkal csatlakozhatnak be a saalbachi pályarendszerbe vagy a másik irányban vissza Zell am See-be. A kabinos alsó részének megépítése a 2017/18-as szezonra várható, ekkor Saalbach irányából is megépítésre kerülne egy másik kabinos. Így a két síterep teljes értékű, felvonókkal és sípályákkal történő összeköttetése valósággá válhat, ezzel létrejöhet Ausztria legnagyobb összefüggő síparadicsoma. A kabinos világújdonsággal is szolgál, ugyanis hat kabinban un. jukebox rendszer kerül telepítésre, azaz miután csatlakoztunk az internethez (wifi minden kabinban lesz) belépünk a jukebox rendszerbe és kiválaszthatjuk kedvenc zenénket, amit aztán a kabinos hangfalain keresztül lejátszhatjuk, így téve igazán bulissá és felejthetetlenné a felfelé utazást. Az új liftet december 17-én, szombaton adják át hivatalosan a nagyközönségnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.