Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Baki baki

2015.03.25.

Gyermekeinket elég gyorsan lécre tettük, ami most már, több év távlatából jó döntésnek bizonyult, de volt egy eset, amikor nem voltam ebben ilyen biztos. Orsi lányom 4 éves korában történt, élete első sítáborában a Chopok északi oldalán.
A régi piros 4 üléses kabinos felvonó tetejénél lévő kezdőpályán, a kis tányéros lift mellett tanítgattuk. Kutya hideg volt, süvített a szél, hamar átfázott, főleg a lába, és ott fent akkor még nem volt semmilyen melegedő. Utálta már az egészet, "haza akart menni". Rám várt a feladat, hogy levigyem a Hotel Liptovban lévő szállásunkra, hogy kicsit felolvadjon. Végig lesízni nem tudott még a völgyállomásig, mivel a pálya közepe felé van egy meredekebb buckás-jeges szakasz, úgyhogy a kabinossal mentünk kettesben lefelé, jó tíz perc libegés.

Szemben ültem vele: "Na gyere kicsim, kapjuk le a bakancsot, add a lábad a tenyerembe, még jó, hogy apa keze mindig meleg". Így már megvigasztalódott a kisasszony. Közeledvén a völgyállomáshoz: "Most gyorsan vegyük vissza a bakancsot!" A válasz határozott: Ő "azt" SOHA!!!
(Most már tapasztalatból mondom, gyerekre sícipőt erőszakkal feladni lehetetlen.)

De már meg is érkeztünk... Hát, nekem ez csak így utólag vicces: aki látott minket, annak talán akkor is az volt. Nyakamban a gyerek síoverallban és zokniban, egyik kezemben a sícipője, másik kézzel a kabin oldalából kirángattam a léceinket, és még jó, hogy botunk nem volt. És akkor még 400 méter kutyagolás a hotelig. Igazából nem is tudom, hogy csináltam.

Azért a sícipőt mégiscsak felvette később is, Lachtalban a fekete pályán olyan gyorsan lehóekézett már 7 évesen, hogy alig értük utol.

Szerző: Kovács Attila
KOMMENTEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.