Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift decembertől!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Bécsi szelet krumplisalátával - az osztrák nemzeti étel

2010.04.02.
Bécsi szelet krumplisalátával - az osztrák nemzeti étel Az osztrákok nemzeti étele a bécsi szelet (Wiener Schnitzel) eredetileg kizárólag borjúhúsból készül és hagymás krumplisalátával (Erdapfelsalat) tálalják. Mára már számos változata létezik, de a hüttékben általában még a klasszikust szolgálják fel. Frissen isteni finom és igazán laktató főétel!
A Wiener Schnitzel az osztrákok nemzeti étele. Sokak szerint egyenlő a rántott hússal, de az igazi bécsi szelet 100 napos borjúhúsból készül. A rántott húsok választéka bőséges: készítik sertés vagy csirkehúsból is. Más nemzeteknél is fellelhető a rántott hús: az angolszász recept szerint a húst olvasztott vajba és zsemlemorzsába mártogatják, míg az olaszok parmezánnal keverik a zsemlemorzsát.

Hozzávalók:
A rántott húshoz:
  • 4 db borjúszelet
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • citrom
A krumplisalátához:
  • 50 dkg burgonya
  • 1/4 l húsleveslé
  • 2 kisebb hagyma
  • 1 ek ecet
  • 3-4 ek olaj
  • 1 teáskanál tárkonyos mustár
  • bors
  • cukor
Elkészítés:
A borjúszeleteket kiklopfoljuk vékonyra és megsózzuk. Bepanírozzuk, vagyis előbb lisztbe, majd a felvert tojásokba, a végén pedig zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát ne nyomkodjuk rá, hogy a bundája könnyű maradjon. Forró zsiradékban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Klasszikusan citromszelettel és krumplisalátával tálaljuk.

A salátához a krumplit megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk egy tálba, és ráöntjük a meleg húsleveslét. A mustárt az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, és a krumplihoz adjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a krumplihoz, ecetezzük, cukrozzuk. Addig keverjük, míg krémes nem lesz. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára és hagyjuk összeérni.

Hasznos tippek, változatok:
  • A bécsi szeletet süthetjük fritőzben vagy sütőben is.
  • A húsleveslét készíthetjük vegetából is ha nincs sok időnk.
  • A húst tálalhatjuk petrezselymes burgonyával és vörösáfonya lekvárral is.
  • A krumplisalátához adhatunk apróra vágott snidlinget vagy madársalátát.
  • A krumplisalátát szokták húsleveslé nélkül is készíteni, ilyenkor csak az öntettel locsolják meg és vízzel hígítják.
2012.03.01. 11:56:55 szendre
A krumplisaláta receptje pontos, annyival viszont kiegészíteném, hogy klasszikusan schnidlinggel készül és nem vöröshagymával.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 22 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...