Menü ≡
h i r d e t é s
Síterepajánló
Csorba-tó
Nyári kalandozások
a Magas-Tátra erdőiben!
Rogla
Kirándulás és wellness egy helyen, a Pohorje-hegységben!
Schladming-Dachstein
Nyári kártyával több mint 100 ingyenes program!
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával

2010.04.10.
Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával Az osztrák hütték egyik legnépszerűbb első fogása a húsleves palacsintabetéttel. Németül: Frittatensuppe. Íze hasonlít a klasszikus húsleveshez, csak a tésztája szokatlan. Pedig a csíkokra szeletelt friss palacsinta igazán ízletes levesbetét. Ha bőségesen kerül a levesbe, akkor könnyű egytálételnek is beillik.
Hozzávalók:
A húsleveshez:
  • 1 kg marha vagy sertéshús és csont
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, burgonya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
A palacsintatésztához:
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1/8 l tej
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Készítsünk húslevest: A leveshez való csontot és húst megmossuk, ha kell kisebb darabokra várjuk, hogy beleférjen az edénybe, majd felöntjük 2 liter vízzel. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, felvágjuk és a leveshez adjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön az egészet puhára főzzük. A tetején képződő habot nem szedjük le, hanem hagyjuk elforrni magától, vigyázzunk közben ki ne fusson. Ha elkészült leszedjük a zsírját, és leszűrjük. Nekünk most csak a húsleveslére lesz szükségünk.

Készítsünk palacsintatésztát: keverjük össze a lisztet, tojást, tejet és a sót, és hagyjuk állni 10 percet. Egy forró serpenyőt öntsünk pici olajat, és süssünk ki 3-4 palacsintát. A palacsintát tekerjük fel és vágjunk vékony csíkokká, majd tegyük a tányérokba és öntsük föl forró húsleveslével.

Hasznos tippek, változatok:
  • A húslevesbe lehet tenni még paprikát, paradicsomot, pici fokhagymát és kelkáposztát.
  • Ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak.
  • Húslevest bármely húsból készíthetünk, az a fontos, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, és csontos legyen.
  • A palacsintatésztába lehet tenni friss apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget is.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 11 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.