Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karintiai töltött tésztatáska, a Käsnudeln receptje

2013.05.03.

Jellegzetes karintiai étel a fodros szélű tésztatáska. A párnácskákat krumplis túróval töltjük meg, és kifőzés után vajjal vagy valamilyen öntettel tálaljuk.
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 500 g liszt
  • 1 csipet só
  • 3 evőkánál olaj
  • 2,5 dl víz
Töltelékhez:
  • 500 g burgonya
  • 500 g túró
  • 1-2 teáskanál só
  • 50 g vaj
  • 50 g hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál karintiai fűszerkeverék (fodormenta, vad ápolka, kékhere, borsikafű)
Elkészítés:
A lisztből, sóból, olajból és kevés vízből közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd gömböt formázunk, és hagyjuk pihenni.
Közben a burgonyát héjában megfőzzük, még forrón megpucoljuk és összetörjük. A hagymát és fokhagymát apróra várjuk, majd vajon megpirítjuk. Ezután alaposan összekeverjük a túrót a sóval és a karintiai fűszerkeverékkel.

A tésztát belisztezett nyújtólapon késfoknyi vastagságúra nyújtjuk.
Kerek formával kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk, és mindegyiket megtöltjük egy evőkanálnyi töltelékkel. A tészta szélét az ujjunkkal jól összenyomkodjuk, hogy a tésztatáska főzés közben ne nyíljon szét. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, amiben a tésztát 12 percen át főzzük. Miután megfőtt, kiszedjük, lecsöpögtetjük, majd előmelegített tányérokra helyezzük, és olvasztott vajjal és párolt káposztával tálaljuk. Apróra vágott sonkát vagy szalonnát is piríthatunk hozzá.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.